Ingredientai
- 3 kg pomidorų
- 500 g raudonosios paprikos (galite keisti morkomis, cukinijomis ar salierais)
- 500 g svogūnų
- 150 ml obuolių acto (arba 100 ml 9 % acto)
- 100 g cukraus
- 1 česnako galva
- 2 v.š. druskos
- 1 a.š. maltų juodųjų pipirų
- 1 a.š. maltos kalendros
- 1 a.š. džiovinto baziliko
- 1 a.š. cinamono (nebūtina)
Paruošimas
Trukmė: apie 1 val.
-
Pomidorus, paprikas ir svogūnus sutrinkite virtuviniu kombainu, mėsmale arba smulkiai supjaustykite. Elektrinis smulkintuvas – greičiausias sprendimas.
-
Gautą masę sudėkite į didelį puodą, suberkite cukrų, druską ir visus prieskonius, išskyrus česnaką. Užvirkite ir virkite neuždengę apie valandą ant mažos ugnies, kol padažas sutirštės, o skysčio dalis nugaruos. Kartkartėmis pamaišykite.
-
Įspauskite česnaką, supilkite actą ir pavirkite dar kelias minutes. Norėdami glotnios tekstūros, pertrinkite padažą rankiniu trintuvu.
-
Karštą padažą išpilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite ir palikite atvėsti. Laikykite vėsioje vietoje – rūsyje ar sandėliuke.
Patarimas
Cukraus ir acto kiekį koreguokite pagal savo skonį – pradėkite nuo mažesnio kiekio ir paragaukite virimo pabaigoje.