Žiemai skirtas tirštas namų pomidorų padažas

Namų pomidorų padažas

Ingredientai

  • 3 kg pomidorų
  • 500 g raudonosios paprikos (galite keisti morkomis, cukinijomis ar salierais)
  • 500 g svogūnų
  • 150 ml obuolių acto (arba 100 ml 9 % acto)
  • 100 g cukraus
  • 1 česnako galva
  • 2 v.š. druskos
  • 1 a.š. maltų juodųjų pipirų
  • 1 a.š. maltos kalendros
  • 1 a.š. džiovinto baziliko
  • 1 a.š. cinamono (nebūtina)

Paruošimas

Trukmė: apie 1 val.

  1. Pomidorus, paprikas ir svogūnus sutrinkite virtuviniu kombainu, mėsmale arba smulkiai supjaustykite. Elektrinis smulkintuvas – greičiausias sprendimas.

  2. Gautą masę sudėkite į didelį puodą, suberkite cukrų, druską ir visus prieskonius, išskyrus česnaką. Užvirkite ir virkite neuždengę apie valandą ant mažos ugnies, kol padažas sutirštės, o skysčio dalis nugaruos. Kartkartėmis pamaišykite.

  3. Įspauskite česnaką, supilkite actą ir pavirkite dar kelias minutes. Norėdami glotnios tekstūros, pertrinkite padažą rankiniu trintuvu.

  4. Karštą padažą išpilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite ir palikite atvėsti. Laikykite vėsioje vietoje – rūsyje ar sandėliuke.

Patarimas

Cukraus ir acto kiekį koreguokite pagal savo skonį – pradėkite nuo mažesnio kiekio ir paragaukite virimo pabaigoje.