Ingredientai
• 3 kg pomidorų
• 500 g raudonosios paprikos (galite keisti morkomis, cukinijomis ar salierais)
• 500 g svogūnų
• 150 ml obuolių acto (arba 100 ml 9 % acto)
• 100 g cukraus
• 1 česnako galva
• 2 v. š. druskos
• 1 a. š. maltų juodųjų pipirų
• 1 a. š. maltos kalendros
• 1 a. š. džiovinto baziliko
• 1 a. š. cinamono (nebūtina)
Paruošimas
Trukmė: apie 1 val.
-
Pomidorus, paprikas ir svogūnus sutrinkite virtuviniu kombainu, mėsmale arba smulkiai supjaustykite – elektrinis smulkintuvas greičiausias.
-
Gauta masę perkelkite į didelį puodą, suberkite cukrų, druską, visus prieskonius, išskyrus česnaką, ir užvirkite. Ugnį sumažinkite ir virkite neuždengę apie valandą, retkarčiais pamaišydami, kol dalis skysčio nugaruos ir padažas sutirštės.
-
Įspauskite česnaką, supilkite actą ir pavirkite dar kelias minutes. Norėdami glotnios tekstūros, trumpai pertrinkite padažą rankiniu trintuvu.
-
Karštą padažą išpilstykite į sterilizuotus stiklainius, užsukite steriliais dangteliais ir palikite atvėsti. Laikykite vėsiame rūsyje ar sandėliuke.
Patarimas
Cukraus ir acto kiekį drąsiai derinkite pagal savo skonį: pradėkite nuo mažesnio kiekio ir pareguliuokite virimo pabaigoje.