Žiemai skirtas tirštas namų pomidorų padažas

Ingredientai

• 3 kg pomidorų
• 500 g raudonosios paprikos (galite keisti morkomis, cukinijomis ar salierais)
• 500 g svogūnų
• 150 ml obuolių acto (arba 100 ml 9 % acto)
• 100 g cukraus
• 1 česnako galva
• 2 v. š. druskos
• 1 a. š. maltų juodųjų pipirų
• 1 a. š. maltos kalendros
• 1 a. š. džiovinto baziliko
• 1 a. š. cinamono (nebūtina)

Paruošimas

Trukmė: apie 1 val.

  1. Pomidorus, paprikas ir svogūnus sutrinkite virtuviniu kombainu, mėsmale arba smulkiai supjaustykite – elektrinis smulkintuvas greičiausias.

  2. Gauta masę perkelkite į didelį puodą, suberkite cukrų, druską, visus prieskonius, išskyrus česnaką, ir užvirkite. Ugnį sumažinkite ir virkite neuždengę apie valandą, retkarčiais pamaišydami, kol dalis skysčio nugaruos ir padažas sutirštės.

  3. Įspauskite česnaką, supilkite actą ir pavirkite dar kelias minutes. Norėdami glotnios tekstūros, trumpai pertrinkite padažą rankiniu trintuvu.

  4. Karštą padažą išpilstykite į sterilizuotus stiklainius, užsukite steriliais dangteliais ir palikite atvėsti. Laikykite vėsiame rūsyje ar sandėliuke.

Patarimas

Cukraus ir acto kiekį drąsiai derinkite pagal savo skonį: pradėkite nuo mažesnio kiekio ir pareguliuokite virimo pabaigoje.