INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 8
Tešlai
-
450 g kvietinių miltų
-
200 g labai šalto sviesto
-
150 g cukraus (reguliuokite pagal saldumą)
-
1 didelis kiaušinis
-
2 v. š. grietinės arba graikiško jogurto
-
1 a. š. kepimo miltelių
-
1 a. š. vanilinio cukraus
-
Cukraus pudros pabarstymui
Įdarui
-
600 g tirštos mėgstamos uogienės
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: daugiau nei 1 val.
-
Persijokite miltus su kepimo milteliais, įmaišykite cukrų bei vanilinį cukrų. Įmuškite kiaušinį, sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir grietinę. Pirštais trinkite mišinį, kol susidarys rupūs, drėgni trupiniai.
-
Kepimo skardą išklokite popieriumi. Du trečdalius tešlos paskleiskite skardoje, delnais suformuodami pagrindą ir nedidelius kraštelius. Ant viršaus tolygiai paskirstykite uogienę. Likusius tešlos trupinius užberkite ant uogienės sluoksnio.
-
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min., kol viršus gražiai pagels.
-
Iškepusį pyragą palikite skardoje bent 30–40 min., kad sutvirtėtų, tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite. Prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra.