INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 8
Tešlai
- 450 g kvietinių miltų
- 200 g labai šalto sviesto
- 150 g cukraus (reguliuokite pagal saldumą)
- 1 didelis kiaušinis
- 2 v. š. grietinės arba graikiško jogurto
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- Cukraus pudros pabarstymui
Įdarui
- 600 g tirštos mėgstamos uogienės
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: daugiau nei 1 val.
- Persijokite miltus su kepimo milteliais, įmaišykite cukrų bei vanilinį cukrų. Įmuškite kiaušinį, sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir grietinę. Pirštais trinkite mišinį, kol susidarys rupūs, drėgni trupiniai.
- Kepimo skardą išklokite popieriumi. Du trečdalius tešlos paskleiskite skardoje, delnais suformuodami pagrindą ir nedidelius kraštelius. Ant viršaus tolygiai paskirstykite uogienę. Likusius tešlos trupinius užberkite ant uogienės sluoksnio.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min., kol viršus gražiai pagels.
- Iškepusį pyragą palikite skardoje bent 30–40 min., kad sutvirtėtų, tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite. Prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra.