INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 10
- 4 kiaušiniai
- 8 didelės slyvos
- 180 g kvietinių miltų
- 100 g sviesto
- 100 g cukraus
- 3 šaukštai grietinės
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 šaukštelis vanilės esencijos
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 1 val.
- Sviestą ištirpdykite ir palikite pravėsti.
- Dubenyje lengvai paplakite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite, kol masė pašviesės. Supilkite atvėsusį sviestą, įmaišykite grietinę ir vanilę.
- Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais ir, nuolat maišydami, įsijokite į skystą tešlą, kad liktų vientisa.
- Slyvoms išimkite kauliukus: daugumą supjaustykite mažais kubeliais, kelias palikite plonomis skiltelėmis papuošimui.
- Į 20 cm skersmens formą, išklotą kepimo popieriumi, pilkite pusę tešlos, ant jos paskleiskite pjaustytas slyvas, užpilkite likusia tešla ir viršų dekoruokite skiltelėmis.
- Formą statykite į šaltą orkaitę, nustatykite 200 °C ir kepkite 40–45 min. Iškeptą pyragą tikrinkite mediniu pagaliuku – ištrauktas sausas pagaliukas reiškia, kad kepinys paruoštas.
- Atvėsinkite ant grotelių ir tiepkite – purus slyvų pyragas dings greičiau, nei suspėsite jį supjaustyti!