INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 2
Tešlai
-
6 didelės bulvės
-
2 kiaušiniai
-
½ svogūno
-
2 v. š. miltų
-
Druska pagal skonį
Įdarui
-
300 g faršo
-
½ svogūno, smulkinto
-
Žiupsnelis džiovinto mairūno
-
Žiupsnelis maltų lauro lapų
-
½ a. š. maltų juodųjų pipirų
-
Druska pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS
Trukmė – apie 30 min.
-
Bulvių masė. Bulves ir pusę svogūno sutarkuokite smulkia tarka. Įmaišykite kiaušinius, miltus, pasūdykite ir gerai išmaišykite, kad gautųsi tiršta, lipni tešla.
-
Mėsos įdaras. Faršą sumaišykite su prieskoniais, druska ir likusia kapoto svogūno dalimi. Iš masės formuokite mažus rutuliukus.
-
Blynų formavimas. Į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus dėkite šaukštą bulvių tešlos, ant jos – faršo rutuliuką, lengvai prispauskite ir uždenkite antru šaukštu bulvių masės.
-
Kepimas. Kepkite vidutinėje kaitroje ~2 min. kol apačia apskrus, apverskite ir dar ~2 min. Paskui uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir kepkite dar 8–10 min., kad faršas visiškai iškeptų.
-
Patiekimas. Blynus patiekite karštus su grietine ar kefyru.