INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 2
Tešlai
- 6 didelės bulvės
- 2 kiaušiniai
- ½ svogūno
- 2 v. š. miltų
- Druska pagal skonį
Įdarui
- 300 g faršo
- ½ svogūno, smulkinto
- Žiupsnelis džiovinto mairūno
- Žiupsnelis maltų lauro lapų
- ½ a. š. maltų juodųjų pipirų
- Druska pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS
Trukmė – apie 30 min.
- Bulvių masė. Bulves ir pusę svogūno sutarkuokite smulkia tarka. Įmaišykite kiaušinius, miltus, pasūdykite ir gerai išmaišykite, kad gautųsi tiršta, lipni tešla.
- Mėsos įdaras. Faršą sumaišykite su prieskoniais, druska ir likusia kapoto svogūno dalimi. Iš masės formuokite mažus rutuliukus.
- Blynų formavimas. Į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus dėkite šaukštą bulvių tešlos, ant jos – faršo rutuliuką, lengvai prispauskite ir uždenkite antru šaukštu bulvių masės.
- Kepimas. Kepkite vidutinėje kaitroje ~2 min. kol apačia apskrus, apverskite ir dar ~2 min. Paskui uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir kepkite dar 8–10 min., kad faršas visiškai iškeptų.
- Patiekimas. Blynus patiekite karštus su grietine ar kefyru.