Sultingi Kėdainių bulviniai blynai su faršo širdimi

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius – 2

Tešlai

  • 6 didelės bulvės

  • 2 kiaušiniai

  • ½ svogūno

  • 2 v. š. miltų

  • Druska pagal skonį

Įdarui

  • 300 g faršo

  • ½ svogūno, smulkinto

  • Žiupsnelis džiovinto mairūno

  • Žiupsnelis maltų lauro lapų

  • ½ a. š. maltų juodųjų pipirų

  • Druska pagal skonį

PARUOŠIMO BŪDAS

Trukmė – apie 30 min.

  1. Bulvių masė. Bulves ir pusę svogūno sutarkuokite smulkia tarka. Įmaišykite kiaušinius, miltus, pasūdykite ir gerai išmaišykite, kad gautųsi tiršta, lipni tešla.

  2. Mėsos įdaras. Faršą sumaišykite su prieskoniais, druska ir likusia kapoto svogūno dalimi. Iš masės formuokite mažus rutuliukus.

  3. Blynų formavimas. Į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus dėkite šaukštą bulvių tešlos, ant jos – faršo rutuliuką, lengvai prispauskite ir uždenkite antru šaukštu bulvių masės.

  4. Kepimas. Kepkite vidutinėje kaitroje ~2 min. kol apačia apskrus, apverskite ir dar ~2 min. Paskui uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir kepkite dar 8–10 min., kad faršas visiškai iškeptų.

  5. Patiekimas. Blynus patiekite karštus su grietine ar kefyru.