Ingredientai
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui
- 800 g jaučio liežuvio
- 2 morkos
- 1 svogūnas
- 2 šaukštai prieskonių sriubai
Marinatui
- 3 česnako skiltelės
- 2 lauro lapai
- 1 šaukštas druskos
- 1 šaukštas citrinos rūgšties
- ½ arbatinio šaukštelio maltų pipirų
- žiupsnelis cukraus
Padažui
- ½ stiklinės majonezo
- ½ stiklinės grietinės
- 3 šaukštai tarkuotų krienų
Paruošimas
Trukmė: daugiau nei 1 val.
-
Nuplaukite liežuvį, nusausinkite ir įtrinkite prieskonių pasta, pagaminta iš česnako, pipirų, druskos, citrinos rūgšties ir cukraus. Uždenkite ir palikite šaldytuve 12 valandų.
-
Marinuotą liežuvį dėkite į puodą su morkomis, svogūnu ir prieskoniais sriubai. Virkite 1,5–2 val., kol mėsa taps minkšta. Tuomet trumpam panardinkite į šaltą vandenį ir nulupkite odelę. Leiskite visiškai atvėsti.
-
Atšalusį liežuvį supjaustykite plonais griežinėliais. Patiekdami užpilkite padažu iš grietinės, majonezo ir krienų. Pagal skonį galite papildomai pasūdyti. Skanaus!