Ingredientai
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui
• 800 g jaučio liežuvio
• 2 morkos
• 1 svogūnas
• 2 š. prieskonių sriubai
Marinatui
• 3 česnako skiltelės
• 2 lauro lapai
• 1 š. druskos
• 1 š. citrinos rūgšties
• ½ a. š. maltų pipirų
• žiupsnelis cukraus
Padažui
• ½ stiklinės majonezo
• ½ stiklinės grietinės
• 3 š. tarkuotų krienų
Paruošimas
Trukmė: daugiau nei 1 val.
-
Nuplaukite liežuvį, nusausinkite ir ištrinkite prieskonių pasta, pagaminta iš česnako, pipirų, druskos, citrinos rūgšties ir cukraus. Uždenkite, palaikykite šaldytuve 12 val., kad skoniai persigertų.
-
Marinuotą liežuvį dėkite į puodą su morkomis, svogūnu ir prieskoniais sriubai. Virkite 1,5–2 val., kol medinis smeigtukas lengvai įsivers. Išvirtą liežuvį trumpai panardinkite į ledinį vandenį ir nulupkite odelę. Atvėsinkite, prireikus dar palaikykite šaldytuve, kad visiškai atauštų.
-
Atšalusį liežuvį supjaustykite plonais griežinėliais. Patiekdami apšlakstykite grietinės, majonezo ir krienų padažu; jei reikia, pasūdykite pagal skonį. Skanaus!