Sultingai virtas jautienos liežuvis su krienų padažu

Jautienos liežuvis su krienų padažu

Ingredientai

Porcijų skaičius: 8

Pagrindui

• 800 g jaučio liežuvio
• 2 morkos
• 1 svogūnas
• 2 š. prieskonių sriubai

Marinatui

• 3 česnako skiltelės
• 2 lauro lapai
• 1 š. druskos
• 1 š. citrinos rūgšties
• ½ a. š. maltų pipirų
• žiupsnelis cukraus

Padažui

• ½ stiklinės majonezo
• ½ stiklinės grietinės
• 3 š. tarkuotų krienų

Paruošimas

Trukmė: daugiau nei 1 val.

  1. Nuplaukite liežuvį, nusausinkite ir ištrinkite prieskonių pasta, pagaminta iš česnako, pipirų, druskos, citrinos rūgšties ir cukraus. Uždenkite, palaikykite šaldytuve 12 val., kad skoniai persigertų.

  2. Marinuotą liežuvį dėkite į puodą su morkomis, svogūnu ir prieskoniais sriubai. Virkite 1,5–2 val., kol medinis smeigtukas lengvai įsivers. Išvirtą liežuvį trumpai panardinkite į ledinį vandenį ir nulupkite odelę. Atvėsinkite, prireikus dar palaikykite šaldytuve, kad visiškai atauštų.

  3. Atšalusį liežuvį supjaustykite plonais griežinėliais. Patiekdami apšlakstykite grietinės, majonezo ir krienų padažu; jei reikia, pasūdykite pagal skonį. Skanaus!