Sultingai virtas jautienos liežuvis su krienų padažu

Jautienos liežuvis su krienų padažu

Ingredientai

Porcijų skaičius: 8

Pagrindui

  • 800 g jaučio liežuvio
  • 2 morkos
  • 1 svogūnas
  • 2 šaukštai prieskonių sriubai

Marinatui

  • 3 česnako skiltelės
  • 2 lauro lapai
  • 1 šaukštas druskos
  • 1 šaukštas citrinos rūgšties
  • ½ arbatinio šaukštelio maltų pipirų
  • žiupsnelis cukraus

Padažui

  • ½ stiklinės majonezo
  • ½ stiklinės grietinės
  • 3 šaukštai tarkuotų krienų

Paruošimas

Trukmė: daugiau nei 1 val.

  1. Nuplaukite liežuvį, nusausinkite ir įtrinkite prieskonių pasta, pagaminta iš česnako, pipirų, druskos, citrinos rūgšties ir cukraus. Uždenkite ir palikite šaldytuve 12 valandų.

  2. Marinuotą liežuvį dėkite į puodą su morkomis, svogūnu ir prieskoniais sriubai. Virkite 1,5–2 val., kol mėsa taps minkšta. Tuomet trumpam panardinkite į šaltą vandenį ir nulupkite odelę. Leiskite visiškai atvėsti.

  3. Atšalusį liežuvį supjaustykite plonais griežinėliais. Patiekdami užpilkite padažu iš grietinės, majonezo ir krienų. Pagal skonį galite papildomai pasūdyti. Skanaus!