INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
- 400 gramų konservuotų raudonųjų pupelių
- 300 gramų jautienos faršo
- 3 pomidorai
- 1 svogūnas
- 2 šaukštai ryžių
- 1 šaukštas pomidorų pastos
- 1 šlakelis aliejaus
- 2 česnako skiltelės
- 1 žiupsnelis pipirų
- 1 žiupsnelis saldžiosios paprikos miltelių
- 1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
- druskos pagal skonį
- 1 česnakinio batono vienetas
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 30 min.
- Įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną ir sutrintą česnaką, kol suminkštės. Sudėkite faršą, gerai išmaišykite ir kepkite maždaug penkias minutes.
- Nulupkite pomidorus, supjaustykite mažais kubeliais, suberkite į keptuvę, įmaišykite pomidorų pastą ir prieskonius. Troškinkite apie dešimt minučių, kol skoniai susijungs.
- Daržovių ir faršo mišinį perkelkite į puodą, užpilkite vandeniu pagal pageidaujamą sriubos tirštumą, suberkite ryžius. Virkite maždaug penkiolika minučių, kol ryžiai suminkštės.
- Į puodą suverskite pupeles, pavirkite dar dvi–tris minutes, kad viskas susimaišytų. Patikrinkite, ar netrūksta druskos.
- Karštą sriubą patiekite su šiltu česnakiniu batonėliu – mėgaukitės!