Spalvinga meksikietiška pupelių ir jautienos sriuba per pusvalandį

meksikietiška pupelių ir jautienos sriuba

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

  • 400 gramų konservuotų raudonųjų pupelių
  • 300 gramų jautienos faršo
  • 3 pomidorai
  • 1 svogūnas
  • 2 šaukštai ryžių
  • 1 šaukštas pomidorų pastos
  • 1 šlakelis aliejaus
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 žiupsnelis pipirų
  • 1 žiupsnelis saldžiosios paprikos miltelių
  • 1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
  • druskos pagal skonį
  • 1 česnakinio batono vienetas

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 30 min.

  1. Įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną ir sutrintą česnaką, kol suminkštės. Sudėkite faršą, gerai išmaišykite ir kepkite maždaug penkias minutes.
  2. Nulupkite pomidorus, supjaustykite mažais kubeliais, suberkite į keptuvę, įmaišykite pomidorų pastą ir prieskonius. Troškinkite apie dešimt minučių, kol skoniai susijungs.
  3. Daržovių ir faršo mišinį perkelkite į puodą, užpilkite vandeniu pagal pageidaujamą sriubos tirštumą, suberkite ryžius. Virkite maždaug penkiolika minučių, kol ryžiai suminkštės.
  4. Į puodą suverskite pupeles, pavirkite dar dvi–tris minutes, kad viskas susimaišytų. Patikrinkite, ar netrūksta druskos.
  5. Karštą sriubą patiekite su šiltu česnakiniu batonėliu – mėgaukitės!