INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
- 2 kg bulvių
- 200 g varškės
- 2 kiaušiniai
- 1 svogūnas
- 3 česnako skiltelės (arba pagal skonį)
- druska, malti juodieji pipirai – pagal skonį
- aliejaus kepimui – pagal poreikį
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 30 min.
- Nuskustas bulves sutarkuokite smulkia tarka. Rankomis arba per marlę nuspauskite kuo daugiau skysčio ir tarkius sudėkite į dubenį.
- Svogūną sukapokite smulkiais kubeliais.
- Į bulvių masę įmaišykite varškę, svogūną, išspaustą česnaką, kiaušinius, pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite, kol tešla taps vientisa.
- Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Šaukštu dėkite tešlą, formuodami nedidelius apvalius blynelius. Kepkite vidutine kaitra, kol apačia apskrus ir gražiai paruduos, tada apverskite ir apkepkite kitą pusę.
- Iškeptus blynelius trumpam perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius, ir patiekite karštus su grietine, jogurtu ar mėgstamu padažu. Skanaus!