Traškūs bulvių–varškės blyneliai

Traškūs bulvių–varškės blyneliai

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

  • 2 kg bulvių
  • 200 g varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 1 svogūnas
  • 3 česnako skiltelės (arba pagal skonį)
  • druska, malti juodieji pipirai – pagal skonį
  • aliejaus kepimui – pagal poreikį

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 30 min.

  1. Nuskustas bulves sutarkuokite smulkia tarka. Rankomis arba per marlę nuspauskite kuo daugiau skysčio ir tarkius sudėkite į dubenį.
  2. Svogūną sukapokite smulkiais kubeliais.
  3. Į bulvių masę įmaišykite varškę, svogūną, išspaustą česnaką, kiaušinius, pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite, kol tešla taps vientisa.
  4. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Šaukštu dėkite tešlą, formuodami nedidelius apvalius blynelius. Kepkite vidutine kaitra, kol apačia apskrus ir gražiai paruduos, tada apverskite ir apkepkite kitą pusę.
  5. Iškeptus blynelius trumpam perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius, ir patiekite karštus su grietine, jogurtu ar mėgstamu padažu. Skanaus!