Purus vištienos kugelis su svogūniniu pieno padažu

Purus vištienos kugelis

Ingredientai

Porcijų skaičius: 6

  • 2 kg bulvių (apie pusę senų, pusę naujų)
  • 500 g vištienos filė
  • 250 ml karšto pieno
  • 2 kiaušiniai
  • 2 svogūnai
  • prieskoniai bulvėms: druska, juodieji pipirai, česnako granulės
  • prieskoniai vištienai

Padažui:

  • 250 ml pieno
  • 1 svogūnas
  • pundelis svogūnų laiškų
  • 1 vištienos sultinio kubelis
  • 1 v.š. sviesto
  • 1 v.š. miltų
  • juodieji pipirai

Aptepimui:

  • šiek tiek sviesto

Gaminimo eiga

Paruošimo laikas: apie 1 val. 30 min.

  1. Nuskustas bulves ir svogūnus sutarkuokite smulkia tarka ar elektriniu trintuvu. Sudėkite į dubenį.
  2. Įpilkite karštą pieną, įmuškite kiaušinius, berkite prieskonius. Gerai išmaišykite.
  3. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apibarstykite mėgstamais prieskoniais.
  4. Kepimo formą patepkite sviestu. Supilkite pusę bulvių masės, paskleiskite vištieną, uždenkite likusia mase.
  5. Indą uždenkite dangčiu ir kepkite 200 °C orkaitėje 1 val. Tuomet dangtį nuimkite, temperatūrą sumažinkite iki 180 °C ir kepkite dar apie 30 min., kol viršus gražiai parus.
  6. Padažui smulkiai supjaustykite svogūną ir laiškus. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite svogūną, pakepinkite iki suminkštės, įmaišykite miltus ir dar trumpai kepkite.
  7. Įpilkite pieną, dėkite sultinio kubelį, maišykite, kol pradės tirštėti. Suberkite laiškus, pagardinkite pipirais, dar minutę pakaitinkite.
  8. Iš orkaitės ištrauktą kugelį trumpam palikite „pailsėti“. Tada pjaustykite ir patiekite su karštu pieno padažu.