INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 6
-
2 kg bulvių (apie pusę senų, pusę naujų)
-
500 g vištienos filė
-
250 ml karšto pieno
-
2 kiaušiniai
-
2 svogūnai
-
prieskoniai bulvėms, druska, juodieji pipirai, česnako granulės
-
prieskoniai vištienai
Padažui
-
250 ml pieno
-
1 svogūnas
-
pundelis svogūnų laiškų
-
1 vištienos sultinio kubelis
-
1 v.š. sviesto
-
1 v.š. miltų
-
juodieji pipirai
Aptepimui
-
šiek tiek sviesto
PAGAMINIMO EIGA
Paruošimo laikas: ≈1 val. 30 min.
-
Nuskustas bulves ir du svogūnus sutarkuokite smulkia tarka ar elektrine mašina. Tarkius suberkite į dubenį.
-
Įpilkite karštą pieną, berkite prieskonius bulvėms, druską, pipirus, česnako granules, įmuškite kiaušinius. Viską gerai išmaišykite.
-
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, apibarstykite mėgstamais vištienos prieskoniais.
-
Ketaus puodą ar kepimo formą ištepkite sviestu. Supilkite pusę bulvių masės, ant jos tolygiai paskleiskite vištieną, uždenkite likusiais tarkiais.
-
Indą uždenkite dangčiu ir kepkite 200 °C orkaitėje 1 val. Nuėmę dangtį, sumažinkite temperatūrą iki 180 °C ir kepkite dar ~30 min., kol viršus gražiai parus.
-
Padažui smulkiai susiekite svogūną, laiškus supjaustykite žiedeliais. Sviestą ištirpinkite puode, suberkite svogūną ir pakepinkite, kol suminkštės. Įmaišykite miltus ir dar trumpai kepkite.
-
Plona srovele pilkite pieną, įdėkite sultinio kubelį, maišykite, kol pradės tirštėti. Suberkite svogūnų laiškus, pagardinkite pipirais ir dar minutę pakaitinkite.
-
Iš orkaitės ištrauktą kugelį trumpam palikite „pailsėti“, tuomet pjaustykite ir patiekite su karštu svogūniniu pieno padažu. Skanaus!