Purus vištienos kugelis su svogūniniu pieno padažu

Purus vištienos kugelis

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 6

  • 2 kg bulvių (apie pusę senų, pusę naujų)

  • 500 g vištienos filė

  • 250 ml karšto pieno

  • 2 kiaušiniai

  • 2 svogūnai

  • prieskoniai bulvėms, druska, juodieji pipirai, česnako granulės

  • prieskoniai vištienai

Padažui

  • 250 ml pieno

  • 1 svogūnas

  • pundelis svogūnų laiškų

  • 1 vištienos sultinio kubelis

  • 1 v.š. sviesto

  • 1 v.š. miltų

  • juodieji pipirai

Aptepimui

  • šiek tiek sviesto

PAGAMINIMO EIGA

Paruošimo laikas: ≈1 val. 30 min.

  1. Nuskustas bulves ir du svogūnus sutarkuokite smulkia tarka ar elektrine mašina. Tarkius suberkite į dubenį.

  2. Įpilkite karštą pieną, berkite prieskonius bulvėms, druską, pipirus, česnako granules, įmuškite kiaušinius. Viską gerai išmaišykite.

  3. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, apibarstykite mėgstamais vištienos prieskoniais.

  4. Ketaus puodą ar kepimo formą ištepkite sviestu. Supilkite pusę bulvių masės, ant jos tolygiai paskleiskite vištieną, uždenkite likusiais tarkiais.

  5. Indą uždenkite dangčiu ir kepkite 200 °C orkaitėje 1 val. Nuėmę dangtį, sumažinkite temperatūrą iki 180 °C ir kepkite dar ~30 min., kol viršus gražiai parus.

  6. Padažui smulkiai susiekite svogūną, laiškus supjaustykite žiedeliais. Sviestą ištirpinkite puode, suberkite svogūną ir pakepinkite, kol suminkštės. Įmaišykite miltus ir dar trumpai kepkite.

  7. Plona srovele pilkite pieną, įdėkite sultinio kubelį, maišykite, kol pradės tirštėti. Suberkite svogūnų laiškus, pagardinkite pipirais ir dar minutę pakaitinkite.

  8. Iš orkaitės ištrauktą kugelį trumpam palikite „pailsėti“, tuomet pjaustykite ir patiekite su karštu svogūniniu pieno padažu. Skanaus!