Ingredientai
Porcijų skaičius: 6
- 2 kg bulvių (apie pusę senų, pusę naujų)
- 500 g vištienos filė
- 250 ml karšto pieno
- 2 kiaušiniai
- 2 svogūnai
- prieskoniai bulvėms: druska, juodieji pipirai, česnako granulės
- prieskoniai vištienai
Padažui:
- 250 ml pieno
- 1 svogūnas
- pundelis svogūnų laiškų
- 1 vištienos sultinio kubelis
- 1 v.š. sviesto
- 1 v.š. miltų
- juodieji pipirai
Aptepimui:
- šiek tiek sviesto
Gaminimo eiga
Paruošimo laikas: apie 1 val. 30 min.
- Nuskustas bulves ir svogūnus sutarkuokite smulkia tarka ar elektriniu trintuvu. Sudėkite į dubenį.
- Įpilkite karštą pieną, įmuškite kiaušinius, berkite prieskonius. Gerai išmaišykite.
- Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apibarstykite mėgstamais prieskoniais.
- Kepimo formą patepkite sviestu. Supilkite pusę bulvių masės, paskleiskite vištieną, uždenkite likusia mase.
- Indą uždenkite dangčiu ir kepkite 200 °C orkaitėje 1 val. Tuomet dangtį nuimkite, temperatūrą sumažinkite iki 180 °C ir kepkite dar apie 30 min., kol viršus gražiai parus.
- Padažui smulkiai supjaustykite svogūną ir laiškus. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite svogūną, pakepinkite iki suminkštės, įmaišykite miltus ir dar trumpai kepkite.
- Įpilkite pieną, dėkite sultinio kubelį, maišykite, kol pradės tirštėti. Suberkite laiškus, pagardinkite pipirais, dar minutę pakaitinkite.
- Iš orkaitės ištrauktą kugelį trumpam palikite „pailsėti“. Tada pjaustykite ir patiekite su karštu pieno padažu.