Ingredientai
Porcijų skaičius: 12
• 1 skardinė saldinto kondensuoto pieno (apie 400 g)
• 200 g kvietinių miltų
• 200 g kambario temperatūros sviesto
• 3 kiaušiniai
• 2 a. š. vanilinio cukraus
• 1 a. š. kepimo miltelių
• žiupsnelis druskos
Paruošimas
Trukmė: apie 45 min.
-
Minkštą sviestą plakite su vaniliniu cukrumi ir druska, kol taps purus. Supilkite kondensuotą pieną ir dar paplakite, kad kreminė masė sutirštėtų.
-
Persijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į sviesto–pieno mišinį ir lengvai išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir plakite, kol tešla taps visiškai vientisa.
-
Paruoštą tešlą išdalykite į keksiukų formeles, pripildydami maždaug du trečdalius tūrio.
-
Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje 20–30 min.; ar iškepė, patikrinkite mediniu smeigtuku – jis turi likti sausas.
-
Atvėsusius keksiukus galite papuošti lengvu maskarponės kremu: kelis šaukštus maskarponės išsukite su tokiu pat kiekiu kondensuoto pieno ir keliomis laimo sulčių lašais, tuomet išspauskite per konditerinį maišelį.