Purūs kondensuoto pieno keksiukai iš vieno dubens

Purūs kondensuoto pieno keksiukai

Ingredientai

Porcijų skaičius: 12

• 1 skardinė saldinto kondensuoto pieno (apie 400 g)
• 200 g kvietinių miltų
• 200 g kambario temperatūros sviesto
• 3 kiaušiniai
• 2 a. š. vanilinio cukraus
• 1 a. š. kepimo miltelių
• žiupsnelis druskos

Paruošimas

Trukmė: apie 45 min.

  1. Minkštą sviestą plakite su vaniliniu cukrumi ir druska, kol taps purus. Supilkite kondensuotą pieną ir dar paplakite, kad kreminė masė sutirštėtų.

  2. Persijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į sviesto–pieno mišinį ir lengvai išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir plakite, kol tešla taps visiškai vientisa.

  3. Paruoštą tešlą išdalykite į keksiukų formeles, pripildydami maždaug du trečdalius tūrio.

  4. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje 20–30 min.; ar iškepė, patikrinkite mediniu smeigtuku – jis turi likti sausas.

  5. Atvėsusius keksiukus galite papuošti lengvu maskarponės kremu: kelis šaukštus maskarponės išsukite su tokiu pat kiekiu kondensuoto pieno ir keliomis laimo sulčių lašais, tuomet išspauskite per konditerinį maišelį.