Purių mielinių blynų klasika su razinomis

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius – 4

  • 4 stiklinės kvietinių miltų

  • 2 stiklinės vandens

  • 2 kiaušiniai

  • Sauja razinų

  • 2 v. š. cukraus

  • 2 v. š. aliejaus (+ kepimui)

  • 2 a. š. šlapių mielių

PARUOŠIMO BŪDAS

  1. Mielių užmaišymas. Vandenį pašildykite iki maždaug 35 °C – jis turi būti maloniai šiltas, ne karštas. Mieles sutrinkite su cukrumi, užpilkite vandeniu, išmaišykite, suberkite 3 stiklines miltų ir dar kartą išmaišykite. Dubenį pridengkite ir palikite šiltoje vietoje apie valandą, kad masė pakiltų.

  2. Razinos. Užpilkite razinas verdančiu vandeniu, palaikykite kelias minutes, nusunkite ir nusausinkite.

  3. Tešlos užbaigimas. Į pakilusią tešlą įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų, suberkite likusius miltus ir paruoštas razinas. Gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa, tiršta tešla.

  4. Kepimas. Keptuvėje įkaitinkite trupinį aliejaus. Šaukštu semkite tešlą ir dėkite porcijomis. Kai paviršiuje pasirodys burbuliukai, blynelius apverskite ir kepkite, kol abi pusės taps auksinės.