INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 4
- 4 stiklinės kvietinių miltų
- 2 stiklinės vandens
- 2 kiaušiniai
- Sauja razinų
- 2 v. š. cukraus
- 2 v. š. aliejaus (+ kepimui)
- 2 a. š. šlapių mielių
PARUOŠIMO BŪDAS
- Mielių užmaišymas. Vandenį pašildykite iki maždaug 35 °C – jis turi būti maloniai šiltas, ne karštas. Mieles sutrinkite su cukrumi, užpilkite vandeniu, išmaišykite, suberkite 3 stiklines miltų ir dar kartą išmaišykite. Dubenį pridengkite ir palikite šiltoje vietoje apie valandą, kad masė pakiltų.
- Razinos. Užpilkite razinas verdančiu vandeniu, palaikykite kelias minutes, nusunkite ir nusausinkite.
- Tešlos užbaigimas. Į pakilusią tešlą įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų, suberkite likusius miltus ir paruoštas razinas. Gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa, tiršta tešla.
- Kepimas. Keptuvėje įkaitinkite trupinį aliejaus. Šaukštu semkite tešlą ir dėkite porcijomis. Kai paviršiuje pasirodys burbuliukai, blynelius apverskite ir kepkite, kol abi pusės taps auksinės.