Purios naminės spurgos su uogiene

Purios naminės spurgos su uogiene

INGREDIENTAI

500 g kvietinių miltų
1 kiaušinis
5 šaukštai aliejaus
3 šaukštai cukraus
žiupsnelis druskos
250 ml pieno
1 pakelis (7 g) sausų mielių
mėgstamos uogienės ar džemo
aliejaus virimui

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 2 val.

  1. Tešlos užmaišymas. Šiltame (apie 35 °C) piene ištirpinkite mieles su šaukštu cukraus ir leiskite 10 min. pabusti, kol paviršiuje atsiras putelių.

  2. Į dubenį suberkite miltus, likusį cukrų, druską. Įdėkite kiaušinį, supilkite aliejų ir paruoštą mielių mišinį. Maišykite, tada minkykite, kol tešla taps minkšta ir elastinga (ji šiek tiek lipni – taip ir turi būti).

  3. Kildinimas. Dubenį apdenkite švaria šluoste ir palikite šiltoje vietoje, kol tūris padvigubės (maždaug 1 val.).

  4. Formavimas. Tešlą išverskite ant miltais pabarstyto stalo, iškočiokite į 1 cm storio lakštą. Stikline išspauskite apskritimus. Kiaušinio baltymą lengvai paplakite, juo patepkite apskritimų kraštus. Į kiekvieno vidurį dėkite šaukštelį džemo, uždenkite kitu apskritimu ir kraštus gerai užspauskite. Leiskite spurgoms dar 15 min. pakilti.

  5. Kepimas. Įkaitinkite puodą su aliejumi (apie 170 °C). Spurgas kepkite porcijomis po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai parus. Išgriebkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių.

  6. Patiekimas. Dar šiltas spurgas apibarstykite cukraus pudra ir mėgaukitės puriu, džemu alsuojančiu desertu.