Plonyčiai lietiniai su sultingu virtos jautienos įdaru

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius – 15

Tešlai

  • 500 ml pieno

  • 180 g kvietinių miltų

  • 3 kiaušiniai

  • 2 v. š. aliejaus

  • 1 a. š. cukraus

  • ½ a. š. druskos

Įdarui

  • 700 g žalios jautienos (tinka ir kita mėsa)

  • 2 nedideli šlakeliai sultinio (iš mėsos virimo)

  • 1 v. š. sviesto

  • 1 didelis svogūnas

  • 1 v. š. kvietinių miltų

  • Druska ir pipirai pagal skonį

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 45 min.

  1. Užvirkite vandenį, įdėkite mėsą ir virkite apie 1,5 val., kol visiškai suminkštės. Mėsą išgriebkite, sultinio nepilkite lauk – jo prireiks įdarui. Atvėsusią mėsą sumalkite ir suberkite į dubenį.

  2. Keptuvėje įkaitinkite lašelį aliejaus. Smulkiai kapotą svogūną kepkite, kol gražiai apskrus. Sudėkite sviestą, dar minutę pašildykite, įmaišykite miltus ir trumpai pakepinkite.

  3. Į tą pačią keptuvę berkite maltą mėsą, supilkite 1–2 samčius sultinio ir kaitinkite, kol masė sutirštės. Pagardinkite druska bei pipirais – įdaras turi būti tirštas, bet sultingas.

  4. Tešlai dubenyje sumaišykite pieną, kiaušinius, cukrų ir druską. Miltus persijokite, suberkite, išplakite iki vientisos skystokos masės ir palikite 20 min. brinkti. Tuomet įmaišykite aliejų.

  5. Gerai įkaitintoje nelimpančioje keptuvėje be papildomų riebalų iškepkite plonus lietinius: pilkite nedidelį samtelį tešlos, pavartydami paskirstykite ploną sluoksnį. Kai paviršius sustandėja, apverskite ir kitą pusę kepkite tik kelias sekundes.

  6. Ant kiekvieno lietinio dėkite po du šaukštus mėsos įdaro ir sulankstykite į vokelį. Patogu įdarą iš anksto padalyti į tiek dalių, kiek turėsite blynų.

  7. Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ar sviesto, sudėkite paruoštus lietinius ir ant nedidelės kaitros apkepkite, kol abi pusės lengvai apskrus.

  8. Patiekite karštus su grietine, natūraliu jogurtu ar mėgstamu padažu. Skanaus!