INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 15
Tešlai
-
500 ml pieno
-
180 g kvietinių miltų
-
3 kiaušiniai
-
2 v. š. aliejaus
-
1 a. š. cukraus
-
½ a. š. druskos
Įdarui
-
700 g žalios jautienos (tinka ir kita mėsa)
-
2 nedideli šlakeliai sultinio (iš mėsos virimo)
-
1 v. š. sviesto
-
1 didelis svogūnas
-
1 v. š. kvietinių miltų
-
Druska ir pipirai pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 45 min.
-
Užvirkite vandenį, įdėkite mėsą ir virkite apie 1,5 val., kol visiškai suminkštės. Mėsą išgriebkite, sultinio nepilkite lauk – jo prireiks įdarui. Atvėsusią mėsą sumalkite ir suberkite į dubenį.
-
Keptuvėje įkaitinkite lašelį aliejaus. Smulkiai kapotą svogūną kepkite, kol gražiai apskrus. Sudėkite sviestą, dar minutę pašildykite, įmaišykite miltus ir trumpai pakepinkite.
-
Į tą pačią keptuvę berkite maltą mėsą, supilkite 1–2 samčius sultinio ir kaitinkite, kol masė sutirštės. Pagardinkite druska bei pipirais – įdaras turi būti tirštas, bet sultingas.
-
Tešlai dubenyje sumaišykite pieną, kiaušinius, cukrų ir druską. Miltus persijokite, suberkite, išplakite iki vientisos skystokos masės ir palikite 20 min. brinkti. Tuomet įmaišykite aliejų.
-
Gerai įkaitintoje nelimpančioje keptuvėje be papildomų riebalų iškepkite plonus lietinius: pilkite nedidelį samtelį tešlos, pavartydami paskirstykite ploną sluoksnį. Kai paviršius sustandėja, apverskite ir kitą pusę kepkite tik kelias sekundes.
-
Ant kiekvieno lietinio dėkite po du šaukštus mėsos įdaro ir sulankstykite į vokelį. Patogu įdarą iš anksto padalyti į tiek dalių, kiek turėsite blynų.
-
Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ar sviesto, sudėkite paruoštus lietinius ir ant nedidelės kaitros apkepkite, kol abi pusės lengvai apskrus.
-
Patiekite karštus su grietine, natūraliu jogurtu ar mėgstamu padažu. Skanaus!