INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 15
Tešlai
- 500 ml pieno
- 180 g kvietinių miltų
- 3 kiaušiniai
- 2 v. š. aliejaus
- 1 a. š. cukraus
- ½ a. š. druskos
Įdarui
- 700 g žalios jautienos (tinka ir kita mėsa)
- 2 nedideli šlakeliai sultinio (iš mėsos virimo)
- 1 v. š. sviesto
- 1 didelis svogūnas
- 1 v. š. kvietinių miltų
- Druska ir pipirai pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 45 min.
- Užvirkite vandenį, įdėkite mėsą ir virkite apie 1,5 val., kol visiškai suminkštės. Mėsą išgriebkite, sultinio nepilkite lauk – jo prireiks įdarui. Atvėsusią mėsą sumalkite ir suberkite į dubenį.
- Keptuvėje įkaitinkite lašelį aliejaus. Smulkiai kapotą svogūną kepkite, kol gražiai apskrus. Sudėkite sviestą, dar minutę pašildykite, įmaišykite miltus ir trumpai pakepinkite.
- Į tą pačią keptuvę berkite maltą mėsą, supilkite 1–2 samčius sultinio ir kaitinkite, kol masė sutirštės. Pagardinkite druska bei pipirais – įdaras turi būti tirštas, bet sultingas.
- Tešlai dubenyje sumaišykite pieną, kiaušinius, cukrų ir druską. Miltus persijokite, suberkite, išplakite iki vientisos skystokos masės ir palikite 20 min. brinkti. Tuomet įmaišykite aliejų.
- Gerai įkaitintoje nelimpančioje keptuvėje be papildomų riebalų iškepkite plonus lietinius: pilkite nedidelį samtelį tešlos, pavartydami paskirstykite ploną sluoksnį. Kai paviršius sustandėja, apverskite ir kitą pusę kepkite tik kelias sekundes.
- Ant kiekvieno lietinio dėkite po du šaukštus mėsos įdaro ir sulankstykite į vokelį. Patogu įdarą iš anksto padalyti į tiek dalių, kiek turėsite blynų.
- Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ar sviesto, sudėkite paruoštus lietinius ir ant nedidelės kaitros apkepkite, kol abi pusės lengvai apskrus.
- Patiekite karštus su grietine, natūraliu jogurtu ar mėgstamu padažu. Skanaus!