INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4 (apie 4 × 0,75 l stiklainiukai)
-
1 l vandens
-
150 ml 9 % acto
-
100 g cukraus
-
2 valg. š. druskos (su kaupu)
-
2 valg. š. medaus
-
1 a. š. kupinos ciberžolės
-
4 česnako skiltelės
-
Agurkų tiek, kiek telpa į stiklainius
-
Krapų žiedynų (po vieną į indą)
-
Juodųjų pipirų grūdelių – pagal skonį
-
Kvapiųjų pipirų grūdelių – pagal skonį
PARUOŠIMAS (apie 30 min.)
-
Marinato virimas. Vandenį supilkite į puodą, sudėkite cukrų, druską, medų ir ciberžolę. Užvirinkite, įpilkite actą, dar sykį užvirkite ir nukelkite.
-
Stiklainiai. Išplautų stiklainių dugne paskleiskite po skiltelę smulkinto česnako, įdėkite krapų žiedyną, kelis juoduosius ir kvapiuosius pipirus.
-
Agurkų paruošimas. Nuplautiems agurkams nupjaukite galus. Mažuosius perpjaukite pusiau, didesnius – ketvirčiais. Sukraukite į stiklainius ir užpilkite ką tik užvirintu marinatu.
-
Pirmasis užpylimas. Palikite agurkus karštame marinate bent 30 min. Tuomet marinatą nupilkite atgal į puodą, vėl užvirkite ir dar sykį užpilkite agurkus.
-
Trumpa pasterizacija. Stiklainius uždenkite dangteliais ir pastatykite į puodą su karštu vandeniu (vanduo turi siekti maždaug stiklainio vidurį). 0,75 l stiklainius kaitinkite apie 5 min.
-
Užsukimas ir vėsinimas. Išimkite stiklainius, sandariai užsukite, apverskite ir suvyniokite į šiltą pledą, kol visiškai atvės. Laikykite vėsioje vietoje.