Marinuoti agurkai su medumi ir ciberžole žiemai

Marinuoti agurkai

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4 (apie 4 × 0,75 l stiklainiukai)

  • 1 l vandens

  • 150 ml 9 % acto

  • 100 g cukraus

  • 2 valg. š. druskos (su kaupu)

  • 2 valg. š. medaus

  • 1 a. š. kupinos ciberžolės

  • 4 česnako skiltelės

  • Agurkų tiek, kiek telpa į stiklainius

  • Krapų žiedynų (po vieną į indą)

  • Juodųjų pipirų grūdelių – pagal skonį

  • Kvapiųjų pipirų grūdelių – pagal skonį

PARUOŠIMAS (apie 30 min.)

  1. Marinato virimas. Vandenį supilkite į puodą, sudėkite cukrų, druską, medų ir ciberžolę. Užvirinkite, įpilkite actą, dar sykį užvirkite ir nukelkite.

  2. Stiklainiai. Išplautų stiklainių dugne paskleiskite po skiltelę smulkinto česnako, įdėkite krapų žiedyną, kelis juoduosius ir kvapiuosius pipirus.

  3. Agurkų paruošimas. Nuplautiems agurkams nupjaukite galus. Mažuosius perpjaukite pusiau, didesnius – ketvirčiais. Sukraukite į stiklainius ir užpilkite ką tik užvirintu marinatu.

  4. Pirmasis užpylimas. Palikite agurkus karštame marinate bent 30 min. Tuomet marinatą nupilkite atgal į puodą, vėl užvirkite ir dar sykį užpilkite agurkus.

  5. Trumpa pasterizacija. Stiklainius uždenkite dangteliais ir pastatykite į puodą su karštu vandeniu (vanduo turi siekti maždaug stiklainio vidurį). 0,75 l stiklainius kaitinkite apie 5 min.

  6. Užsukimas ir vėsinimas. Išimkite stiklainius, sandariai užsukite, apverskite ir suvyniokite į šiltą pledą, kol visiškai atvės. Laikykite vėsioje vietoje.