Klasikiniai bulviniai blynai – traškūs krašteliai, minkštas vidus

Klasikiniai bulviniai blynai

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius – 4

  • 1 kg nuskustų bulvių

  • 1 svogūnas

  • 1 kiaušinis

  • 2 v. š. kvietinių miltų

  • 1 a. š. druskos

  • Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų

  • Aliejaus kepimui

PARUOŠIMO BŪDAS

Laikas – apie 20 min.

  1. Bulves ir svogūną sutarkuokite smulkia tarka. Tarkius sudėkite į marlę, lengvai nuspauskite skystį; dubenėlio dugne atsiskyrusį krakmolą grąžinkite į masę.

  2. Į daržovių tarkius įmaišykite lengvai paplaktą kiaušinį, miltus, druską ir pipirus. Išmaišykite, kol tešla taps vientisa ir pakankamai tiršta.

  3. Keptuvėje įkaitinkite dosnų aliejaus sluoksnį. Šaukštu dėkite tešlą, formuodami plonus blynelius. Kepkite vidutinėje kaitroje, kol apačia gražiai parus, tuomet apverskite ir apkepkite kitą pusę.

  4. Iškeptus blynus trumpai nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir patiekite karštus su grietine, česnakiniu padažu ar obuoliene.