INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 4
-
1 kg nuskustų bulvių
-
1 svogūnas
-
1 kiaušinis
-
2 v. š. kvietinių miltų
-
1 a. š. druskos
-
Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
-
Aliejaus kepimui
PARUOŠIMO BŪDAS
Laikas – apie 20 min.
-
Bulves ir svogūną sutarkuokite smulkia tarka. Tarkius sudėkite į marlę, lengvai nuspauskite skystį; dubenėlio dugne atsiskyrusį krakmolą grąžinkite į masę.
-
Į daržovių tarkius įmaišykite lengvai paplaktą kiaušinį, miltus, druską ir pipirus. Išmaišykite, kol tešla taps vientisa ir pakankamai tiršta.
-
Keptuvėje įkaitinkite dosnų aliejaus sluoksnį. Šaukštu dėkite tešlą, formuodami plonus blynelius. Kepkite vidutinėje kaitroje, kol apačia gražiai parus, tuomet apverskite ir apkepkite kitą pusę.
-
Iškeptus blynus trumpai nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir patiekite karštus su grietine, česnakiniu padažu ar obuoliene.