Karameliniai sausainiai „Riešutėliai“ su migdolo siurprizu

Karameliniai sausainiai „Riešutėliai“

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 50

  • 250 g miltų (apytikriai)

  • 2 kiaušiniai

  • 100 g sviesto

  • 100 g grietinės

  • 70 g krakmolo

  • 50 g cukraus

  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

Įdarui:

  • 400 g karamelizuoto kondensuoto pieno (pvz., Rududu arba naminio)

  • 2 saujos migdolų (arba mėgstamų riešutų)

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

  1. Minkštą sviestą gerai išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol taps puri masė. Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą kruopščiai išplakdami. Tuomet įmaišykite grietinę.

  2. Atskirai sumaišykite persijotus miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Šį mišinį suberkite į sviesto ir kiaušinių masę, suminkykite vientisą, šiek tiek lipnią, bet lengvai formuojamą tešlą. Jei reikia, pridėkite dar šiek tiek miltų.

  3. Iš tešlos suformuokite mažus rutuliukus – maždaug lazdyno riešuto dydžio. Dėkite po vieną į įkaitintą „riešutėlių“ keptuvės formelę, uždarykite ir kepkite, kol gražiai apskrus. Išimkite ir atvėsinkite.

  4. Kai puselės atvės, dėkite šaukštelį karamelės į vidų, įspauskite migdolą ir uždenkite kita puse. Lengvai paspauskite, kad susiklijuotų.