INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 50
- 250 g miltų (apytikriai)
- 2 kiaušiniai
- 100 g sviesto
- 100 g grietinės
- 70 g krakmolo
- 50 g cukraus
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
- 400 g karamelizuoto kondensuoto pieno (pvz., Rududu arba naminio)
- 2 saujos migdolų (arba mėgstamų riešutų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
- Minkštą sviestą gerai išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol taps puri masė. Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą kruopščiai išplakdami. Tuomet įmaišykite grietinę.
- Atskirai sumaišykite persijotus miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Šį mišinį suberkite į sviesto ir kiaušinių masę, suminkykite vientisą, šiek tiek lipnią, bet lengvai formuojamą tešlą. Jei reikia, pridėkite dar šiek tiek miltų.
- Iš tešlos suformuokite mažus rutuliukus – maždaug lazdyno riešuto dydžio. Dėkite po vieną į įkaitintą „riešutėlių“ keptuvės formelę, uždarykite ir kepkite, kol gražiai apskrus. Išimkite ir atvėsinkite.
- Kai puselės atvės, dėkite šaukštelį karamelės į vidų, įspauskite migdolą ir uždenkite kita puse. Lengvai paspauskite, kad susiklijuotų.