INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 50
-
250 g miltų (apytikriai)
-
2 kiaušiniai
-
100 g sviesto
-
100 g grietinės
-
70 g krakmolo
-
50 g cukraus
-
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
-
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
-
400 g karamelizuoto kondensuoto pieno (pvz., Rududu arba naminio)
-
2 saujos migdolų (arba mėgstamų riešutų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
-
Minkštą sviestą gerai išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol taps puri masė. Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą kruopščiai išplakdami. Tuomet įmaišykite grietinę.
-
Atskirai sumaišykite persijotus miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Šį mišinį suberkite į sviesto ir kiaušinių masę, suminkykite vientisą, šiek tiek lipnią, bet lengvai formuojamą tešlą. Jei reikia, pridėkite dar šiek tiek miltų.
-
Iš tešlos suformuokite mažus rutuliukus – maždaug lazdyno riešuto dydžio. Dėkite po vieną į įkaitintą „riešutėlių“ keptuvės formelę, uždarykite ir kepkite, kol gražiai apskrus. Išimkite ir atvėsinkite.
-
Kai puselės atvės, dėkite šaukštelį karamelės į vidų, įspauskite migdolą ir uždenkite kita puse. Lengvai paspauskite, kad susiklijuotų.