Gaivus chia-jogurto desertas su šilauogėmis

Gaivus chia-jogurto desertas su šilauogėmis

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 2
300 ml graikiško jogurto (galima keisti kefyru)
200 g šilauogių
3 šaukštai chia sėklų
1 kivis

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 10 min.

  1. Chia sėklas suberkite į jogurtą, išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 6–8 val. Jei mėgstate saldžiau, įmaišykite šaukštelį medaus ar kito saldiklio.

  2. Šilauoges sutrinkite iki vientisos tyrelės. Kivį nulupkite ir supjaustykite itin plonomis riekelėmis, kad lengvai priglustų prie stiklinės sienelių.

  3. Per naktį sutirštėjusį jogurtą su chia sumaišykite su šilauogių tyrele.

  4. Stiklines iki pusės pripildykite pudingu. Priglauskite kivių griežinėlius prie sienelių ir, juos prilaikydami, atsargiai supilkite likusį pudingą. Papuoškite dar keliomis uogomis ar papildomu vaisių sluoksniu ir patiekite iškart.