Bruknių uogienė su kriaušėmis – gardus pagardas žiemai

Bruknių uogienė su kriaušėmis – saldžiarūgštis derinys, puikiai tinkantis tiek prie saldžių kepinių, tiek prie mėsos patiekalų. Ši uogienė išsiskiria sodria spalva ir kvapniu aromatu, todėl taps tikru šaltojo sezono skanėstu.

Ingredientai

  • 3 kg bruknių
  • 2 kg prinokusių kriaušių
  • 1 kg cukraus
  • 400 ml vandens (sirupui)

Paruošimo būdas

  1. Bruknes nuplikykite verdančiu vandeniu, kad jos suminkštėtų ir netektų kartumo.
  2. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
  3. Į puodą supilkite 400 ml vandens, suberkite cukrų ir kaitinkite, maišydami, kol cukrus visiškai ištirps. Užvirinkite ir virkite apie 2 minutes.
  4. Į sirupą sudėkite kriaušes ir virkite 10–15 minučių, kol jos suminkštės. Tada kriaušes išgriebkite.
  5. Į tą patį sirupą suberkite nuplikytas bruknes ir virkite apie 7 minutes. Tuomet vėl sudėkite kriaušes ir dar pavirkite 3–5 minutes.
  6. Karštą uogienę supilstykite į švarius, iškaitintus stiklainius, sandariai užsukite steriliais dangteliais. Stiklainius apverskite, uždenkite šiltu audiniu ir palikite visiškai atvėsti.