INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 10
Tešlai
-
350 g kvietinių miltų
-
250 g kambario temperatūros sviesto
-
2 kiaušiniai
-
150 g cukraus
-
1 a. š. vanilinio cukraus
-
½ a. š. kepimo miltelių
Pabarstymui
-
Cukraus pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 30 min.
-
Minkštą sviestą trinkite šaukštu, kol taps kremiškas. Suberkite vanilinį cukrų ir paprastą cukrų, gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir plakite iki vientisos masės.
-
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į sviestinę masę ir greitai užminkykite tešlą. Jei limpa prie rankų, įsijokite dar žiupsnį miltų.
-
Nuskabkite po nedidelį tešlos gabalėlį, sukite tarp delnų į ploną volelį ir formuokite žiedą. Vieną riestainio pusę švelniai įspauskite į dubenėlį su cukrumi.
-
Riestainius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos (cukruota puse į viršų) palikdami trupučio tarpo.
-
Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 10–12 minučių, kol krašteliai vos parus. Išimkite, leiskite kelias minutes pravėsti skardoje, tada perkelkite ant grotelių visiškai ataušti.