Sviestiniai cukruoti riestainiai – nostalgiškas skanumynas

Sviestiniai cukruoti riestainiai

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 10

Tešlai

  • 350 g kvietinių miltų

  • 250 g kambario temperatūros sviesto

  • 2 kiaušiniai

  • 150 g cukraus

  • 1 a. š. vanilinio cukraus

  • ½ a. š. kepimo miltelių

Pabarstymui

  • Cukraus pagal skonį

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 30 min.

  1. Minkštą sviestą trinkite šaukštu, kol taps kremiškas. Suberkite vanilinį cukrų ir paprastą cukrų, gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir plakite iki vientisos masės.

  2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į sviestinę masę ir greitai užminkykite tešlą. Jei limpa prie rankų, įsijokite dar žiupsnį miltų.

  3. Nuskabkite po nedidelį tešlos gabalėlį, sukite tarp delnų į ploną volelį ir formuokite žiedą. Vieną riestainio pusę švelniai įspauskite į dubenėlį su cukrumi.

  4. Riestainius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos (cukruota puse į viršų) palikdami trupučio tarpo.

  5. Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 10–12 minučių, kol krašteliai vos parus. Išimkite, leiskite kelias minutes pravėsti skardoje, tada perkelkite ant grotelių visiškai ataušti.