INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: ~10 puslitrių stiklainėlių
-
5 kilogramai virtų burokėlių
-
5 stiklinės vandens
-
1,5 stiklinės 9 % acto
-
1 stiklinė cukraus
-
2 šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
-
Išvirtus burokėlius stambiai sutarkuokite burokine tarka arba supjaustykite nedideliais kubeliais. Jei mėgstate, galima pjaustyti ir šiaudeliais – tai suteiks užkandžiui kitokią tekstūrą.
-
Į didelį puodą įpilkite vandenį, suberkite druską bei cukrų ir maišykite, kol visiškai ištirps. Supilkite actą ir dar kartą užvirinkite.
-
Į verdantį marinatą suberkite paruoštus burokėlius. Kai vėl užvirs, sumažinkite ugnį ir patroškinkite 10–15 minučių – tarkuotiems užtenka trumpiau, pjaustytiems šiek tiek ilgiau.
-
Dar karštą burokėlių masę su visu marinatu pilkite į sterilizuotus stiklainius, tuoj pat užsukite iškarštais dangteliais. Apverskite stiklainius dangteliais žemyn ir palikite atvėsti