Žiemai skirti marinuoti burokėliai pagal paprastą ir patikrintą receptą

Žiemai skirti marinuoti burokėliai

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: ~10 puslitrių stiklainėlių

  • 5 kg virtų burokėlių
  • 5 stiklinės vandens
  • 1,5 stiklinės 9 % acto
  • 1 stiklinė cukraus
  • 2 šaukštai druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

  1. Išvirtus burokėlius stambiai sutarkuokite burokine tarka arba supjaustykite nedideliais kubeliais. Galite pjaustyti ir šiaudeliais – taip tekstūra bus kitokia.

  2. Į didelį puodą įpilkite vandenį, suberkite druską ir cukrų, maišykite, kol visiškai ištirps. Supilkite actą ir užvirinkite.

  3. Į verdantį marinatą suberkite paruoštus burokėlius. Kai vėl užvirs, sumažinkite ugnį ir patroškinkite 10–15 min. (tarkuotiems burokėliams užtenka trumpesnio laiko).

  4. Dar karštą burokėlių masę su visu marinatu pilkite į sterilizuotus puslitrius stiklainius. Iš karto užsukite karštais dangteliais, apverskite dangteliais žemyn ir palikite atvėsti.