INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: ~10 puslitrių stiklainėlių
- 5 kg virtų burokėlių
- 5 stiklinės vandens
- 1,5 stiklinės 9 % acto
- 1 stiklinė cukraus
- 2 šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
-
Išvirtus burokėlius stambiai sutarkuokite burokine tarka arba supjaustykite nedideliais kubeliais. Galite pjaustyti ir šiaudeliais – taip tekstūra bus kitokia.
-
Į didelį puodą įpilkite vandenį, suberkite druską ir cukrų, maišykite, kol visiškai ištirps. Supilkite actą ir užvirinkite.
-
Į verdantį marinatą suberkite paruoštus burokėlius. Kai vėl užvirs, sumažinkite ugnį ir patroškinkite 10–15 min. (tarkuotiems burokėliams užtenka trumpesnio laiko).
-
Dar karštą burokėlių masę su visu marinatu pilkite į sterilizuotus puslitrius stiklainius. Iš karto užsukite karštais dangteliais, apverskite dangteliais žemyn ir palikite atvėsti.