Vyšnių kompotas – greitas receptas be pasterizavimo žiemai

Šis vyšnių kompotas be pasterizavimo – tai greitas ir paprastas būdas pasiruošti kvapnų gėrimą žiemai. Receptas nereikalauja sudėtingo proceso, o gėrimas puikiai išsilaiko sandariai uždarytame stiklainyje kambario temperatūroje, išlaikydamas natūralų vyšnių skonį ir spalvą.

Ingredientai

Porcijų skaičius: 1

  • Pagal poreikį vyšnių (užpildyti apie pusę stiklainio)
  • 100 g cukraus

Paruošimo būdas

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

  1. Nuplaukite vyšnias, nuskabykite kotelius (kauliukų neišimkite).
  2. Į švarų, iškaitintą 1 litro stiklainį suberkite cukrų, ant jo sudėkite tiek vyšnių, kad užpildytų apie pusę stiklainio.
  3. Užpilkite ką tik užvirusiu vandeniu beveik iki stiklainio viršaus.
  4. Sandariai užsukite karštu vandeniu nuplikytu dangteliu.
  5. Apverskite stiklainį, lengvai pateliuskuokite, kad ištirptų cukrus.
  6. Apklokite šilta skraiste ar pledu ir palikite visiškai atvėsti (apie 10–12 val.).
  7. Atvėsusį kompotą laikykite rūsyje, sandėliuke ar spintelėje, vengiant tiesioginės saulės šviesos.