Ingredientai
Porcijų skaičius: 4
- 2 vištienos krūtinėlės
- 1 didelė morka (arba 2 mažesnės)
- 1 svogūnas
- 3 šaukštai grietinės
- 2 šaukštai pomidorų padažo
- 1 šaukštas kvietinių miltų
- Druska – pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
- Aliejaus – tiek, kiek reikia kepimui
- Vandens – pagal poreikį
Paruošimo būdas
Paruošimo laikas: Apie 20 min
-
Paruoškite daržoves ir mėsą:
- Vištieną supjaustykite mažais gabaliukais.
- Morką supjaustykite griežinėliais (arba sutarkuokite).
- Svogūną smulkiai supjaustykite.
-
Pakepinkite mėsą:
Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite vištieną. Kepkite apie 3–4 min., kol ji pradės lengvai apskrusti.
-
Įdėkite daržoves:
Į keptuvę suberkite morkas ir svogūną, pagardinkite druska. Kepkite apie 5 min., kol daržovės suminkštės.
-
Paruoškite padažą:
Į tą pačią keptuvę suberkite miltus, trumpai pakepinkite, įmaišykite grietinę ir pomidorų padažą. Jei reikia, įpilkite šlakelį vandens, kad padažas taptų vientisas.
-
Troškinkite:
Uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite troškintis dar 7–10 min., kol mėsa bus visiškai minkšta, o padažas – šiek tiek sutirštės.
-
Patiekimas:
Patiekite karštą, kartu su virtų ryžių arba bulvių koše. Skanaus!
Patarimas
Norint intensyvesnio skonio, troškinimo pabaigoje galite įmaišyti šlakelį sojos padažo arba žiupsnį džiovintų žolelių.