Vištienos troškinys su grietinės-pomidorų padažu per 20 minučių

Vištienos troškinys su grietinės-pomidorų padažu

Ingredientai

Porcijų skaičius: 4

  • 2 vištienos krūtinėlės
  • 1 didelė morka (arba 2 mažesnės)
  • 1 svogūnas
  • 3 šaukštai grietinės
  • 2 šaukštai pomidorų padažo
  • 1 šaukštas kvietinių miltų
  • Druska – pagal skonį
  • Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
  • Aliejaus – tiek, kiek reikia kepimui
  • Vandens – pagal poreikį

Paruošimo būdas

Paruošimo laikas: Apie 20 min

  1. Paruoškite daržoves ir mėsą:

    • Vištieną supjaustykite mažais gabaliukais.
    • Morką supjaustykite griežinėliais (arba sutarkuokite).
    • Svogūną smulkiai supjaustykite.
  2. Pakepinkite mėsą:

    Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite vištieną. Kepkite apie 3–4 min., kol ji pradės lengvai apskrusti.

  3. Įdėkite daržoves:

    Į keptuvę suberkite morkas ir svogūną, pagardinkite druska. Kepkite apie 5 min., kol daržovės suminkštės.

  4. Paruoškite padažą:

    Į tą pačią keptuvę suberkite miltus, trumpai pakepinkite, įmaišykite grietinę ir pomidorų padažą. Jei reikia, įpilkite šlakelį vandens, kad padažas taptų vientisas.

  5. Troškinkite:

    Uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite troškintis dar 7–10 min., kol mėsa bus visiškai minkšta, o padažas – šiek tiek sutirštės.

  6. Patiekimas:

    Patiekite karštą, kartu su virtų ryžių arba bulvių koše. Skanaus!

Patarimas

Norint intensyvesnio skonio, troškinimo pabaigoje galite įmaišyti šlakelį sojos padažo arba žiupsnį džiovintų žolelių.