Vištienos troškinys su grietinės-pomidorų padažu per 20 minučių

Vištienos troškinys su grietinės-pomidorų padažu

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 4

  • 2 vištienos krūtinėlės

  • 1 didelė morka (arba 2 mažesnės)

  • 1 svogūnas

  • 3 šaukštai grietinės

  • 2 šaukštai pomidorų padažo

  • 1 šaukštas kvietinių miltų

  • Druska – pagal skonį

  • Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį

  • Aliejaus – tiek, kiek reikia kepimui

  • Vandens – pagal poreikį

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 20 min

  1. Vištieną supjaustykite mažais gabaliukais. Morkas – griežinėliais (arba sutarkuokite), svogūną – smulkiai.

  2. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite vištieną. Kepkite, kol ji pradės lengvai apskrusti, tada dėkite morkas ir svogūnus, pagardinkite druska. Kepkite apie 5 minutes.

  3. Į tą pačią keptuvę įberkite miltus, įmaišykite grietinę, pomidorų padažą, įpilkite šlakelį vandens. Viską greitai ir kruopščiai išmaišykite.

  4. Uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite troškintis dar 7–10 minučių, kol mėsa bus visiškai minkšta.

  5. Puikiai dera su virtais ryžiais ar bulvių koše. Skanaus!

Patarimas:

Jei norite intensyvesnio skonio – troškinimo metu galite įmaišyti šlakelį sojos padažo arba žiupsnį džiovintų žolelių.