Vieno puodo kreminis orzo su vyšninių pomidorų padažu

Ingredientai

Porcijų skaičius: 4

• 250 ml orzo makaronų (apie 1 stiklinė)
• 150 g vyšninių pomidorų
• 200 ml vandens arba sultinio
• 120 ml 30 % riebumo grietinėlės
• nedidelė sauja tarkuoto kietojo sūrio
• 5 česnako skiltelės
• sauja šviežio baziliko (arba 1 a. š. džiovinto)
• ½ a. š. aitriųjų paprikų dribsnių (reguliuokite pagal skonį)
• 1 v. š. alyvuogių aliejaus
• druskos ir juodųjų pipirų, pagal skonį

Paruošimas

Trukmė: apie 30 min.

  1. Įkaitinkite aliejų plačioje keptuvėje ar nedideliame puode.

  2. Sudėkite susmulkintas arba traiškytas česnako skilteles ir kepkite apie 30 sek., kol paskleis aromatą.

  3. Suberkite vyšninius pomidorus, lengvai pamaišykite, uždenkite dangčiu ir kepkite, kol suminkštės. Tada mentele švelniai paspauskite, kad išleistų sultis.

  4. Į pomidorų masę berkite aitriuosius dribsnius, šiek tiek druskos bei pipirų, suberkite orzo ir išmaišykite, kad makaronai pasidengtų padažu.

  5. Nuolat maišydami įpilkite vandenį (arba sultinį) ir virkite, kol skystis pradės tirštėti.

  6. Supilkite grietinėlę; mažoje kaitroje troškinkite dar 5–10 min., kol orzo suminkštės. Jei padažas per tirštas, įpilkite dar truputį vandens ar sultinio.

  7. Įmaišykite tarkuotą sūrį ir pasmulkintus baziliko lapelius. Paragaukite, jei reikia – papildomai pagardinkite druska bei pipirais. Patiekite iškart. Skanaus!