Ingredientai
Porcijų skaičius: 4
• 250 ml orzo makaronų (apie 1 stiklinė)
• 150 g vyšninių pomidorų
• 200 ml vandens arba sultinio
• 120 ml 30 % riebumo grietinėlės
• nedidelė sauja tarkuoto kietojo sūrio
• 5 česnako skiltelės
• sauja šviežio baziliko (arba 1 a. š. džiovinto)
• ½ a. š. aitriųjų paprikų dribsnių (reguliuokite pagal skonį)
• 1 v. š. alyvuogių aliejaus
• druskos ir juodųjų pipirų, pagal skonį
Paruošimas
Trukmė: apie 30 min.
-
Įkaitinkite aliejų plačioje keptuvėje ar nedideliame puode.
-
Sudėkite susmulkintas arba traiškytas česnako skilteles ir kepkite apie 30 sek., kol paskleis aromatą.
-
Suberkite vyšninius pomidorus, lengvai pamaišykite, uždenkite dangčiu ir kepkite, kol suminkštės. Tada mentele švelniai paspauskite, kad išleistų sultis.
-
Į pomidorų masę berkite aitriuosius dribsnius, šiek tiek druskos bei pipirų, suberkite orzo ir išmaišykite, kad makaronai pasidengtų padažu.
-
Nuolat maišydami įpilkite vandenį (arba sultinį) ir virkite, kol skystis pradės tirštėti.
-
Supilkite grietinėlę; mažoje kaitroje troškinkite dar 5–10 min., kol orzo suminkštės. Jei padažas per tirštas, įpilkite dar truputį vandens ar sultinio.
-
Įmaišykite tarkuotą sūrį ir pasmulkintus baziliko lapelius. Paragaukite, jei reikia – papildomai pagardinkite druska bei pipirais. Patiekite iškart. Skanaus!