INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
-
1 stiklinė kvietinių miltų (naudota Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
-
80 g šalto sviesto
-
1 kiaušinis
-
2 šaukštai cukraus
-
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
-
500 g 9 % riebumo varškės
-
3 kiaušinių tryniai
-
100 g grietinės
-
0,5 stiklinės cukraus
-
200 g konservuotų persikų (nebūtina)
-
1 šaukštas kukurūzų krakmolo (arba bulvių krakmolo, arba manų kruopų)
-
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Viršui:
-
3 kiaušinių baltymai
-
4 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
-
Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius ir cukrų, išmaišykite. Sudėkite šaltą, kubeliais supjaustytą sviestą. Trupinkite sviestą su miltais, kol masė primins smulkius trupinius. Įmuškite kiaušinį ir greitai užminkykite vientisą tešlą. Suformuokite diską, apvyniokite plėvele ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
-
Kol tešla šąla, ruošiamas įdaras: varškę sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, tryniais, grietine ir krakmolu. Norint vientisos konsistencijos, naudokite rankinį trintuvą, tačiau galite ir maišyti šaukštu.
-
Atvėsintą tešlą iškočiokite ir įklokite į kepimo formą (naudota 21 cm skersmens), suformuodami pagrindą ir 5–6 cm aukščio kraštelius. Supilkite varškės masę.
-
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje (viršus + apačia, be vėjelio) apie 30–40 min., kol kraštai paruduos, o įdaras sutvirtės.
-
Persikus supjaustykite nedideliais kubeliais, nuvarvinkite ir tolygiai paskirstykite ant varškės sluoksnio.
-
Baltymus išplakite su cukrumi iki standžios putos. Užtepkite ant persikų.
-
Pyragą grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar 8–10 min., kol viršus vos paruduos.
-
Išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti. Vėsdamas pyragas pasipuoš mažomis, žvilgančiomis „ašarėlėmis“.