Varškės desertas su persikais ir baltymų puta – „Angelo ašarų“ magija namuose

Varškės desertas su persikais

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 8

Tešlai:

  • 1 stiklinė kvietinių miltų (naudota Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
  • 80 g šalto sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

Įdarui:

  • 500 g 9 % riebumo varškės
  • 3 kiaušinių tryniai
  • 100 g grietinės
  • 0,5 stiklinės cukraus
  • 200 g konservuotų persikų (nebūtina)
  • 1 šaukštas kukurūzų krakmolo (arba bulvių krakmolo, arba manų kruopų)
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus

Viršui:

  • 3 kiaušinių baltymai
  • 4 šaukštai cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

  1. Tešlos paruošimas. Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius ir cukrų, išmaišykite. Sudėkite šaltą, kubeliais supjaustytą sviestą. Trupinkite iki smulkių trupinių. Įmuškite kiaušinį ir greitai užminkykite vientisą tešlą. Suformuokite diską, apvyniokite plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 min.

  2. Įdaro paruošimas. Varškę sumaišykite su tryniais, grietine, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir krakmolu. Galite sutrinti rankiniu trintuvu arba išmaišyti šaukštu iki vientisos masės.

  3. Formavimas. Atvėsintą tešlą iškočiokite ir įklokite į 21 cm kepimo formą, suformuodami pagrindą ir aukštus kraštus. Supilkite įdarą.

  4. Kepimas iki persikų sluoksnio. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 30–40 min., kol kraštai paruduos, o įdaras sutvirtės.

  5. Persikų sluoksnis. Persikus supjaustykite kubeliais, nuvarvinkite ir paskirstykite ant varškės sluoksnio.

  6. Baltymų glajus. Baltymus išplakite su cukrumi iki standžių putų. Užtepkite ant persikų.

  7. Galutinis kepimas. Pyragą grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar 8–10 min., kol glajus vos parus.

  8. Leiskite visiškai atvėsti – glajus suformuos blizgias „ašarėles“.