INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
- 1 stiklinė kvietinių miltų (naudota Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
- 80 g šalto sviesto
- 1 kiaušinis
- 2 šaukštai cukraus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
- 500 g 9 % riebumo varškės
- 3 kiaušinių tryniai
- 100 g grietinės
- 0,5 stiklinės cukraus
- 200 g konservuotų persikų (nebūtina)
- 1 šaukštas kukurūzų krakmolo (arba bulvių krakmolo, arba manų kruopų)
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
Viršui:
- 3 kiaušinių baltymai
- 4 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
-
Tešlos paruošimas. Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius ir cukrų, išmaišykite. Sudėkite šaltą, kubeliais supjaustytą sviestą. Trupinkite iki smulkių trupinių. Įmuškite kiaušinį ir greitai užminkykite vientisą tešlą. Suformuokite diską, apvyniokite plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 min.
-
Įdaro paruošimas. Varškę sumaišykite su tryniais, grietine, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir krakmolu. Galite sutrinti rankiniu trintuvu arba išmaišyti šaukštu iki vientisos masės.
-
Formavimas. Atvėsintą tešlą iškočiokite ir įklokite į 21 cm kepimo formą, suformuodami pagrindą ir aukštus kraštus. Supilkite įdarą.
-
Kepimas iki persikų sluoksnio. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 30–40 min., kol kraštai paruduos, o įdaras sutvirtės.
-
Persikų sluoksnis. Persikus supjaustykite kubeliais, nuvarvinkite ir paskirstykite ant varškės sluoksnio.
-
Baltymų glajus. Baltymus išplakite su cukrumi iki standžių putų. Užtepkite ant persikų.
-
Galutinis kepimas. Pyragą grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar 8–10 min., kol glajus vos parus.
-
Leiskite visiškai atvėsti – glajus suformuos blizgias „ašarėles“.