Trinta moliūgų sriuba – paprastas ir skanus receptas

Ši trinta moliūgų sriuba – lengvai paruošiamas, švelnaus skonio patiekalas, kuris puikiai tinka jaukiems pietums ar vakarienei. Kreminė tekstūra ir šiek tiek aitrumo sukuria tobulą skonio balansą.

Ingredientai

Porcijų skaičius: 2

  • 1 kg moliūgų
  • 2 bulvės
  • 100 ml grietinėlės
  • 1 sultinio kubelis
  • 1 šaukštas cukraus (arba medaus ar klevų sirupo)
  • 1 šaukštas citrinų sulčių
  • 1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
  • Druskos pagal skonį

Patiekiant

  • Moliūgų sėklos
  • Alyvuogių arba moliūgų aliejus

Paruošimo būdas

  1. Nulupkite moliūgą, išimkite sėklas ir supjaustykite stambiais gabalais.
  2. Dėkite į puodą kartu su nuskustomis bulvėmis, cukrumi ir sultinio kubeliu. Užpilkite vandeniu, kad apsemtų, ir virkite ant lengvos ugnies 30–40 minučių, kol daržovės taps visiškai minkštos.
  3. Nukelkite nuo ugnies, nupilkite beveik visą virimo skystį (dalį pasilikite). Elektriniu trintuvu sutrinkite daržoves iki vientisos masės. Įmaišykite grietinėlę ir, jei reikia, įpilkite virimo vandens, kad pasiektumėte norimą tirštumą.
  4. Pagardinkite druska, aitriąja paprika bei citrinų sultimis. Išmaišykite.
  5. Patiekite su lengvai paskrudintomis moliūgų sėklomis ir apšlakstę alyvuogių ar moliūgų aliejumi.