Traškūs smidrai su šonine ir šilkiniu olandišku padažu

Traškūs smidrai su šonine

Ingredientai

Porcijų skaičius: 2

  • 6 smidrai
  • 80 g plonai pjaustytos šaltai rūkytos šoninės
  • nedidelis šlakelis aliejaus

Padažui:

  • 100 ml tirpinto sviesto
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 2 v. š. vandens
  • 10 ml citrinų sulčių
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis šviežiai grūstų pipirų (puikiai tinka rausvieji „Schinus berries“)

Paruošimas

Trukmė: apie 20 min.

  1. Apsukite kiekvieną smidrą šoninės juostele, kad susidarytų glaudus sluoksnis.

  2. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir apkepkite smidrus, kol šoninė taps auksinė, o patys smidrai suminkštės.

  3. Paruoškite garų vonelę: viename puode užvirinkite šiek tiek vandens, virš jo uždėkite mažesnį indą taip, kad dugnas nesiektų vandens.

  4. Į viršutinį indą sudėkite trynius, supilkite vandenį ir plakite, kol masė sutirštės iki purios putos. Pamažu įmaišykite pravėsusį sviestą, tada – citrinų sultis. Pagardinkite druska ir pipirais. Nukelkite nuo garų.

  5. Karštu padažu apšlakstykite ką tik iškepusius smidrus ir patiekite, kol viskas dar šilta.