Ingredientai
Porcijų skaičius: 2
• 6 smidrai
• 80 g plonai pjaustytos šaltai rūkytos šoninės
• nedidelis šlakelis aliejaus
Padažui
• 100 ml tirpinto sviesto
• 2 kiaušinių tryniai
• 2 v. š. vandens
• 10 ml citrinų sulčių
• žiupsnelis druskos
• žiupsnelis šviežiai grūstų pipirų (puikiai tinka rausvieji „Schinus berries“)
Paruošimas
Trukmė: apie 20 min.
-
Apsukite kiekvieną smidrą šoninės juostele, kad susidarytų glaudus sluoksnis.
-
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir apkepkite smidrus, kol šoninė taps auksinė, o patys smidrai suminkštės.
-
Padažui paruoškite garų vonelę: viename puode užvirinkite šiek tiek vandens, virš jo uždėkite mažesnį indą taip, kad dugnas nesiektų vandens.
-
Į viršutinį indą sudėkite trynius, supilkite vandenį ir plakite, kol masė sutirštės iki purios putos. Tada pamažu įmaišykite pravėsusį sviestą, o galiausiai – citrinų sultis. Pagardinkite druska bei pipirais ir nukelkite nuo garų.
-
Karštu padažu apšlakstykite ką tik iškepusius smidrus ir patiekite, kol viskas dar šilta. Skanaus!