Ingredientai
Porcijų skaičius: 2
- 6 smidrai
- 80 g plonai pjaustytos šaltai rūkytos šoninės
- nedidelis šlakelis aliejaus
Padažui:
- 100 ml tirpinto sviesto
- 2 kiaušinių tryniai
- 2 v. š. vandens
- 10 ml citrinų sulčių
- žiupsnelis druskos
- žiupsnelis šviežiai grūstų pipirų (puikiai tinka rausvieji „Schinus berries“)
Paruošimas
Trukmė: apie 20 min.
-
Apsukite kiekvieną smidrą šoninės juostele, kad susidarytų glaudus sluoksnis.
-
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir apkepkite smidrus, kol šoninė taps auksinė, o patys smidrai suminkštės.
-
Paruoškite garų vonelę: viename puode užvirinkite šiek tiek vandens, virš jo uždėkite mažesnį indą taip, kad dugnas nesiektų vandens.
-
Į viršutinį indą sudėkite trynius, supilkite vandenį ir plakite, kol masė sutirštės iki purios putos. Pamažu įmaišykite pravėsusį sviestą, tada – citrinų sultis. Pagardinkite druska ir pipirais. Nukelkite nuo garų.
-
Karštu padažu apšlakstykite ką tik iškepusius smidrus ir patiekite, kol viskas dar šilta.