Traškūs smidrai su šonine ir šilkiniu olandišku padažu

Ingredientai

Porcijų skaičius: 2

• 6 smidrai
• 80 g plonai pjaustytos šaltai rūkytos šoninės
• nedidelis šlakelis aliejaus

Padažui

• 100 ml tirpinto sviesto
• 2 kiaušinių tryniai
• 2 v. š. vandens
• 10 ml citrinų sulčių
• žiupsnelis druskos
• žiupsnelis šviežiai grūstų pipirų (puikiai tinka rausvieji „Schinus berries“)

Paruošimas

Trukmė: apie 20 min.

  1. Apsukite kiekvieną smidrą šoninės juostele, kad susidarytų glaudus sluoksnis.

  2. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir apkepkite smidrus, kol šoninė taps auksinė, o patys smidrai suminkštės.

  3. Padažui paruoškite garų vonelę: viename puode užvirinkite šiek tiek vandens, virš jo uždėkite mažesnį indą taip, kad dugnas nesiektų vandens.

  4. Į viršutinį indą sudėkite trynius, supilkite vandenį ir plakite, kol masė sutirštės iki purios putos. Tada pamažu įmaišykite pravėsusį sviestą, o galiausiai – citrinų sultis. Pagardinkite druska bei pipirais ir nukelkite nuo garų.

  5. Karštu padažu apšlakstykite ką tik iškepusius smidrus ir patiekite, kol viskas dar šilta. Skanaus!