Traškūs kinų stiliaus vištienos kąsneliai „Guo Bao“ su saldžiarūgščiu padažu

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius – 2

  • Vištiena

    • 300 g vištienos filė

  • Apvoliojimui

    • 50 g kukurūzų krakmolo

  • Marinatui

    • 1 v. š. sojų padažo

    • 1 a. š. acto

    • 1 v. š. skysto medaus

    • ⅗ a. š. malto imbiero

  • Padažui

    • 3 v. š. vandens

    • 3 v. š. sojų padažo

    • 1 v. š. acto

    • ½ v. š. kukurūzų krakmolo

    • 2 a. š. cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS

Trukmė – apie 30 min.

  1. Marinuokite. Vištienos filė supjaustykite kubeliais ar juostelėmis. Sumaišykite su marinato produktais, uždenkite ir palikite bent 1 val. pasistovėti.

  2. Apvoliokite. Suberkite krakmolą į plastikinį maišelį, sudėkite marinuotą vištieną, maišelį užspauskite ir gerai pakratykite, kad gabaliukai tolygiai apsivolytų miltais.

  3. Kepkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite vištieną, kol paviršius taps auksinis ir traškus. Išimkite ir trumpam padėkite ant popierinio rankšluosčio.

  4. Paruoškite padažą. Nedidelėje keptuvėje vandenyje išmaišykite krakmolą, tuomet supilkite soją, actą ir cukrų. Kaitinkite vis maišydami, kol mišinys užvirs ir vos sutirštės.

  5. Sujunkite. Traškius vištienos gabalėlius sugrąžinkite į keptuvę, užpilkite karštu padažu ir, nuolat maišydami, trumpai pakaitinkite, kad glazūra tolygiai padengtų mėsą.

  6. Patiekimas. Jei norite, pabarstykite sezamų sėklomis ar smulkintais žalumynais ir tieškite su ryžiais. Skanaus!