INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 2
-
Vištiena
-
300 g vištienos filė
-
-
Apvoliojimui
-
50 g kukurūzų krakmolo
-
-
Marinatui
-
1 v. š. sojų padažo
-
1 a. š. acto
-
1 v. š. skysto medaus
-
⅗ a. š. malto imbiero
-
-
Padažui
-
3 v. š. vandens
-
3 v. š. sojų padažo
-
1 v. š. acto
-
½ v. š. kukurūzų krakmolo
-
2 a. š. cukraus
-
PARUOŠIMO BŪDAS
Trukmė – apie 30 min.
-
Marinuokite. Vištienos filė supjaustykite kubeliais ar juostelėmis. Sumaišykite su marinato produktais, uždenkite ir palikite bent 1 val. pasistovėti.
-
Apvoliokite. Suberkite krakmolą į plastikinį maišelį, sudėkite marinuotą vištieną, maišelį užspauskite ir gerai pakratykite, kad gabaliukai tolygiai apsivolytų miltais.
-
Kepkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite vištieną, kol paviršius taps auksinis ir traškus. Išimkite ir trumpam padėkite ant popierinio rankšluosčio.
-
Paruoškite padažą. Nedidelėje keptuvėje vandenyje išmaišykite krakmolą, tuomet supilkite soją, actą ir cukrų. Kaitinkite vis maišydami, kol mišinys užvirs ir vos sutirštės.
-
Sujunkite. Traškius vištienos gabalėlius sugrąžinkite į keptuvę, užpilkite karštu padažu ir, nuolat maišydami, trumpai pakaitinkite, kad glazūra tolygiai padengtų mėsą.
-
Patiekimas. Jei norite, pabarstykite sezamų sėklomis ar smulkintais žalumynais ir tieškite su ryžiais. Skanaus!