INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 2
- Vištiena
- 300 g vištienos filė
- Apvoliojimui
- 50 g kukurūzų krakmolo
- Marinatui
- 1 v. š. sojų padažo
- 1 a. š. acto
- 1 v. š. skysto medaus
- ⅗ a. š. malto imbiero
- Padažui
- 3 v. š. vandens
- 3 v. š. sojų padažo
- 1 v. š. acto
- ½ v. š. kukurūzų krakmolo
- 2 a. š. cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS
Trukmė – apie 30 min.
- Marinuokite. Vištienos filė supjaustykite kubeliais ar juostelėmis. Sumaišykite su marinato produktais, uždenkite ir palikite bent 1 val. pasistovėti.
- Apvoliokite. Suberkite krakmolą į plastikinį maišelį, sudėkite marinuotą vištieną, maišelį užspauskite ir gerai pakratykite, kad gabaliukai tolygiai apsivolytų miltais.
- Kepkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite vištieną, kol paviršius taps auksinis ir traškus. Išimkite ir trumpam padėkite ant popierinio rankšluosčio.
- Paruoškite padažą. Nedidelėje keptuvėje vandenyje išmaišykite krakmolą, tuomet supilkite soją, actą ir cukrų. Kaitinkite vis maišydami, kol mišinys užvirs ir vos sutirštės.
- Sujunkite. Traškius vištienos gabalėlius sugrąžinkite į keptuvę, užpilkite karštu padažu ir, nuolat maišydami, trumpai pakaitinkite, kad glazūra tolygiai padengtų mėsą.
- Patiekimas. Jei norite, pabarstykite sezamų sėklomis ar smulkintais žalumynais ir tieškite su ryžiais. Skanaus!