INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
- 4 vnt virtų bulvių (žr. patarimus)
- 2 vnt kietai virtų kiaušinių
- 150 g virtų morkų
- 100 g silkės filė be aliejaus
- 3 šaukštai varškės užtepėlės (pvz., su žalumynais)
- 1 vnt rausvojo svogūno
- 1 pundelis petražolių, svogūnų laiškų ar kitų žalumynų
- Pagal poreikį alyvuogių aliejaus
- Pagal skonį druskos
- Pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
-
Bulves supjaustykite griežinėliais, maždaug 1 cm storio.
-
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Kiekvieną bulvės griežinėlį iš abiejų pusių patepkite alyvuogių aliejumi ir sudėkite į formą. Pabarstykite druska bei pipirais.
-
Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje su ventiliacija apie 10 min., kol kraštai lengvai apskrus. Ištraukite ir atvėsinkite.
-
Morkas ir kiaušinius sutarkuokite smulkia tarka, svogūną smulkiai sukapokite. Viską sumaišykite su varškės užtepėle, pagardinkite druska bei pipirais.
-
Silkės filė supjaustykite vieno kąsnio dydžio gabalėliais.
-
Ant kiekvieno bulvės griežinėlio dėkite po šaukštelį morkų masės ir uždėkite silkės gabalėlį.
Patarimai:
Bulves virkite su odele ir kiek trumpiau nei įprastai – jos turi likti tvirtos. Išvirusios, bet dar lengvai pasipriešinančios peiliui – pats tas!