Traškūs bulvių kąsneliai su morkų užtepėle ir silke – originali šventės užkandėlė

Traškūs bulvių kąsneliai

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 10

  • 4 vnt virtų bulvių (žr. patarimus)

  • 2 vnt kietai virtų kiaušinių

  • 150 g virtų morkų

  • 100 g silkės filė be aliejaus

  • 3 šaukštai varškės užtepėlės (pvz., su žalumynais)

  • 1 vnt rausvojo svogūno

  • 1 pundelis petražolių, svogūnų laiškų ar kitų žalumynų

  • Pagal poreikį alyvuogių aliejaus

  • Pagal skonį druskos

  • Pagal skonį maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Bulves supjaustykite griežinėliais, maždaug 1 cm storio.

  2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Kiekvieną griežinėlį iš abiejų pusių patepkite alyvuogių aliejumi ir sudėkite į formą. Pabarstykite druska bei pipirais.

  3. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje su vėjeliu apie 10 minučių, kol kraštai lengvai apskrus. Ištraukite ir atvėsinkite.

  4. Morkas ir kiaušinius sutarkuokite smulkia tarka, svogūną smulkiai sukapokite. Viską sumaišykite su varškės užtepėle, pagardinkite druska bei pipirais.

  5. Silkės filė supjaustykite vieno kąsnio dydžio gabalėliais.

  6. Ant kiekvieno bulvių griežinėlio dėkite po šaukštelį morkų masės ir uždėkite silkės gabalėlį.

Patarimai:

Bulves virkite su odele ir kiek trumpiau nei įprastai – jos turi likti tvirtos. Išvirusios, bet dar lengvai pasipriešinančios peiliui – pats tas!