INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 3
- 600 g baltos žuvies filė
- pagal skonį citrinų sulčių
- pagal skonį smulkintų krapų
- pagal skonį grūstų juodųjų pipirų
Tešlai:
- 2 kiaušiniai
- 2 šaukštai majonezo
- 3 kupini šaukštai kvietinių miltų
- pagal skonį druskos
Kepimui:
- šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 30 min.
-
Žuvies paruošimas.
Nuplaukite ir nusausinkite filė, supjaustykite juostelėmis. Apšlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite druska. -
Tešlos gaminimas.
Išplakite kiaušinius, įmaišykite majonezą, druską, pipirus, krapus ir miltus – kol masė tampa vientisa. -
Kepimas.
Žuvies juosteles panardinkite į tešlą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol auksinės spalvos – plaštelės iš abiejų pusių.
Patarimai:
- Tinka tiek šviežia, tiek atvėsusi – puiki idėja užkandžiams ar sumuštiniams.
- Norėdami ekstra traškumo, į tešlą įmaišykite šaukštą kukurūzų krakmolo.
- Rinkitės baltą žuvį be kaulų: menkę, tilapiją ar pangasiją.