Traški žuvis švelnioje tešloje – paruošiama greitai, tinka ir karšta, ir atvėsusi

Traški žuvis švelnioje tešloje

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 3

  • 600 g baltos žuvies filė
  • pagal skonį citrinų sulčių
  • pagal skonį smulkintų krapų
  • pagal skonį grūstų juodųjų pipirų

Tešlai:

  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukštai majonezo
  • 3 kupini šaukštai kvietinių miltų
  • pagal skonį druskos

Kepimui:

  • šiek tiek aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 30 min.

  1. Žuvies paruošimas.
    Nuplaukite ir nusausinkite filė, supjaustykite juostelėmis. Apšlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite druska.

  2. Tešlos gaminimas.
    Išplakite kiaušinius, įmaišykite majonezą, druską, pipirus, krapus ir miltus – kol masė tampa vientisa.

  3. Kepimas.
    Žuvies juosteles panardinkite į tešlą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol auksinės spalvos – plaštelės iš abiejų pusių.

Patarimai:

  • Tinka tiek šviežia, tiek atvėsusi – puiki idėja užkandžiams ar sumuštiniams.
  • Norėdami ekstra traškumo, į tešlą įmaišykite šaukštą kukurūzų krakmolo.
  • Rinkitės baltą žuvį be kaulų: menkę, tilapiją ar pangasiją.