INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 3
-
600 g baltos žuvies filė
-
pagal skonį citrinų sulčių
-
pagal skonį smulkintų krapų
-
pagal skonį grūstų juodųjų pipirų
Tešlai:
-
2 kiaušiniai
-
2 šaukštai majonezo
-
3 kupini šaukštai kvietinių miltų
-
pagal skonį druskos
Kepimui:
-
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 30 min.
-
Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedidelėmis juostelėmis. Apšlakstykite citrinos sultimis ir lengvai pabarstykite druska.
-
Kiaušinius išplakite, įmaišykite prieskonius, majonezą, miltus bei krapus. Masę gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
-
Kiekvieną žuvies gabalėlį pamirkykite paruoštoje tešloje ir dėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol žuvis apskrus ir įgaus auksinį atspalvį.
Patarimai:
-
Tinka tiek šviežia, tiek atvėsusi – puiki idėja užkandžių stalui ar sumuštiniams.
-
Jei norite papildomo traškumo – į tešlą galite įmaišyti šaukštą krakmolo.
-
Rinkitės žuvį be kaulų – menkę, pangasiją, tilapiją ar kitą baltą žuvį.