Traški žuvis švelnioje tešloje – paruošiama greitai, tinka ir karšta, ir atvėsusi

Traški žuvis švelnioje tešloje

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 3

  • 600 g baltos žuvies filė

  • pagal skonį citrinų sulčių

  • pagal skonį smulkintų krapų

  • pagal skonį grūstų juodųjų pipirų

Tešlai:

  • 2 kiaušiniai

  • 2 šaukštai majonezo

  • 3 kupini šaukštai kvietinių miltų

  • pagal skonį druskos

Kepimui:

  • šiek tiek aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 30 min.

  1. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedidelėmis juostelėmis. Apšlakstykite citrinos sultimis ir lengvai pabarstykite druska.

  2. Kiaušinius išplakite, įmaišykite prieskonius, majonezą, miltus bei krapus. Masę gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.

  3. Kiekvieną žuvies gabalėlį pamirkykite paruoštoje tešloje ir dėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol žuvis apskrus ir įgaus auksinį atspalvį.

Patarimai:

  • Tinka tiek šviežia, tiek atvėsusi – puiki idėja užkandžių stalui ar sumuštiniams.

  • Jei norite papildomo traškumo – į tešlą galite įmaišyti šaukštą krakmolo.

  • Rinkitės žuvį be kaulų – menkę, pangasiją, tilapiją ar kitą baltą žuvį.