INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 20
-
5 kiaušiniai
-
200 g sviesto
-
200 g cukraus
-
Apie 140 g kvietinių miltų
-
1 a. š. kepimo miltelių (nebūtina, bet suteikia trapumo)
-
Šiek tiek vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo trukmė: apie 30 min.
-
Ištirpinkite sviestą ir palikite jį šiek tiek atvėsti.
-
Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė taps puri ir cukrus beveik ištirps. Supilkite atvėsusį sviestą, įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Galiausiai įdėkite vanilės (ar kitų pasirinktų kvapiųjų prieskonių). Tešlos konsistencija turi būti artima lietiniams blynams – jei per skysta, įberkite dar truputį miltų.
-
Įkaitinkite vaflinę, patepkite ją sviestu. Dėkite nedidelį kiekį tešlos ir kepkite iki pageidaujamo apskrudimo lygio. Jei norite susukti vaflius, tai darykite iškart išėmus, kol dar minkšti – vėsdami jie greitai sukietėja.