Trapūs namų vafliai pagal klasikinę senelių virtuvę

Trapūs namų vafliai

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 20

  • 5 kiaušiniai
  • 200 g sviesto
  • 200 g cukraus
  • Apie 140 g kvietinių miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių (nebūtina, bet suteikia trapumo)
  • Šiek tiek vanilės

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo trukmė: apie 30 min.

  1. Sviesto paruošimas. Ištirpinkite sviestą ir palikite jį šiek tiek atvėsti.

  2. Tešlos maišymas. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė taps puri ir cukrus beveik ištirps. Supilkite atvėsusį sviestą, įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Galiausiai įdėkite vanilę. Tešlos konsistencija turi būti artima lietiniams blynams – jei per skysta, įberkite dar truputį miltų.

  3. Kepimas. Įkaitinkite vaflinę ir patepkite ją sviestu. Dėkite nedidelį kiekį tešlos ir kepkite iki pageidaujamo apskrudimo lygio. Jei norite susukti vaflius, padarykite tai iškart juos išėmus, kol dar minkšti – vėsdami jie greitai sukietėja.