INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 g džiovintų žirnių
150 g rūkytos kiaulienos šoninės
1 svogūnas
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: apie 45 min.
-
Žirnius suberkite į dubenį, užpilkite gausiu šalto vandens kiekiu ir palikite brinkti per naktį.
-
Kitą dieną nusunkite vandenį, žirnius užpilkite šviežiu pasūdytu vandeniu ir virkite apie 30 min., kol taps minkšti, bet dar neištižę.
-
Rūkytą šoninę ir nuluptą svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais.
-
Įkaitinkite sausoje keptuvėje šoninę ir kepkite, kol išsiskirs riebalai ir gabalėliai apskrus. Tuomet suberkite svogūną ir kepkite dar kelias minutes, kad suminkštėtų ir gražiai pagelstų.
-
Nukoštus karštus žirnius sumaišykite su spirgučiais ir keptuvėje likusiu riebalu, pagardinkite druska bei pipirais pagal skonį.