Tradiciniai žirniai su traškiais spirgučiais

Tradiciniai žirniai su traškiais spirgučiais

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 4
300 g džiovintų žirnių
150 g rūkytos kiaulienos šoninės
1 svogūnas
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: apie 45 min.

  1. Žirnius suberkite į dubenį, užpilkite gausiu šalto vandens kiekiu ir palikite brinkti per naktį.

  2. Kitą dieną nusunkite vandenį, žirnius užpilkite šviežiu pasūdytu vandeniu ir virkite apie 30 min., kol taps minkšti, bet dar neištižę.

  3. Rūkytą šoninę ir nuluptą svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais.

  4. Įkaitinkite sausoje keptuvėje šoninę ir kepkite, kol išsiskirs riebalai ir gabalėliai apskrus. Tuomet suberkite svogūną ir kepkite dar kelias minutes, kad suminkštėtų ir gražiai pagelstų.

  5. Nukoštus karštus žirnius sumaišykite su spirgučiais ir keptuvėje likusiu riebalu, pagardinkite druska bei pipirais pagal skonį.