Tradiciniai bulviniai cepelinai su mėsos įdaru

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 8

  • 12 žalių bulvių

  • 3 virtos bulvės

  • druska pagal skonį

Įdarui

  • 500 g maltos mėsos

  • 1 svogūnas

  • druska, maltas juodasis pipiras pagal skonį

Padažui

  • 1 svogūnas

  • 2 v.š. tirpintų taukų

  • spirgučių pagal poreikį

  • grietinės pagal poreikį

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: daugiau nei 1 val.

  1. Nuskustas žalias bulves sutarkuokite, masę gerai nusunkite.

  2. Skystį atidėkite, palaukite, kol nusės krakmolas. Nupilkite vandens perteklių, krakmolą grąžinkite į tarkius.

  3. Virtas bulves sutrinkite ir sumaišykite su žalių bulvių tarkiu bei krakmolu. Pasūdykite ir gerai išminkykite tešlą.

  4. Įdarui smulkintą svogūną apkepkite, sumaišykite su malta mėsa, druska ir pipirais.

  5. Imkite maždaug 80 g bulvių masės, išplokite delne, dėkite šaukštelį įdaro, užspauskite kraštus ir formuokite pailgą kukulį.

  6. Cepelinus virkite pasūdytame vandenyje 20–25 min., atsargiai pamaišydami, kad neprisviltų prie dugno.

  7. Padažui taukuose apkepkite spirgučius, sudėkite smulkintą svogūną, pakepinkite kelias minutes, įmaišykite grietinę.

  8. Išvirusius cepelinus sudėkite į pašildytą indą ir užpilkite spirgučių padažu. Skanaus!