Tiramisu be kiaušinių – tai lengvesnė, bet ne mažiau gardi klasikinio itališko deserto versija. Švelnus maskarponės ir grietinėlės kremas, kvapni kava ir kakava sukuria nepakartojamą skonį, kuris patiks visai šeimai.
Ingredientai
Porcijų skaičius: 6
- 250 g maskarponės sūrio
- 200 ml grietinėlės
- 50 g cukraus
- 1 stiklinė kavos
- 1 šaukštas brendžio
- 0,5 šaukštelio vanilės esencijos
- 2 šaukštai kakavos
- 1 pakelis biskvitinių pirštelių
Paruošimo būdas
- Dubenyje sumaišykite maskarponės sūrį su cukrumi ir vanilės esencija, kol masė taps vientisa. Atskirai išplakite grietinėlę ir švelniai įmaišykite ją į maskarponės kremą. Brendį supilkite į kavą ir išmaišykite.
- Sausainius trumpai merkite į kavą ir sudėkite pirmąjį sluoksnį į pasirinktą indą. Ant jų tolygiai paskleiskite dalį kremo ir pabarstykite kakava.
- Kartokite sluoksnius – uždėkite dar vieną kavos mirkytų sausainių sluoksnį, kremo ir kakavos.
- Paruoštą tiramisu dėkite į šaldytuvą ir laikykite bent 4 valandas arba per naktį, kad skoniai susijungtų ir desertas sutvirtėtų.
- Patiekite atšaldytą, pabarstytą papildoma kakava, ir mėgaukitės!