Tiramisu be kiaušinių – paprastas ir kreminis desertas

Tiramisu be kiaušinių – tai lengvesnė, bet ne mažiau gardi klasikinio itališko deserto versija. Švelnus maskarponės ir grietinėlės kremas, kvapni kava ir kakava sukuria nepakartojamą skonį, kuris patiks visai šeimai.

Ingredientai

Porcijų skaičius: 6

  • 250 g maskarponės sūrio
  • 200 ml grietinėlės
  • 50 g cukraus
  • 1 stiklinė kavos
  • 1 šaukštas brendžio
  • 0,5 šaukštelio vanilės esencijos
  • 2 šaukštai kakavos
  • 1 pakelis biskvitinių pirštelių

Paruošimo būdas

  1. Dubenyje sumaišykite maskarponės sūrį su cukrumi ir vanilės esencija, kol masė taps vientisa. Atskirai išplakite grietinėlę ir švelniai įmaišykite ją į maskarponės kremą. Brendį supilkite į kavą ir išmaišykite.
  2. Sausainius trumpai merkite į kavą ir sudėkite pirmąjį sluoksnį į pasirinktą indą. Ant jų tolygiai paskleiskite dalį kremo ir pabarstykite kakava.
  3. Kartokite sluoksnius – uždėkite dar vieną kavos mirkytų sausainių sluoksnį, kremo ir kakavos.
  4. Paruoštą tiramisu dėkite į šaldytuvą ir laikykite bent 4 valandas arba per naktį, kad skoniai susijungtų ir desertas sutvirtėtų.
  5. Patiekite atšaldytą, pabarstytą papildoma kakava, ir mėgaukitės!