Tikroji tekilos „Margarita“

Tikroji tekilos „Margarita“

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4 kokteiliai

  • Rupi druska – žiupsnelis (stiklinės kraštui)

  • 1 laimas

  • 250 ml tekilos

  • 250 ml apelsinų likerio (Cointreau ar Triple Sec)

  • 250 ml šviežiai spaustų laimų sulčių

  • 5 a. š. cukraus

  • Sauja ledo kubelių

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: ~ 10 min.

  1. Į lėkštelę suberkite druską. Pusiau perpjautu laimu sudrėkinkite kokteilių taurių kraštus ir švelniai paspauskite juos į druską – susidarys sūrus apvadas.

  2. Į kokteilinį plaktuvą dėkite ledo, supilkite tekilą, apelsinų likerį, laimų sultis ir suberkite cukrų. Uždenkite ir plakite apie 15 sek., kol indas atšals.

  3. Perkoškite kokteilį į paruoštas taures. Papuoškite laimo griežinėliu ir patiekite iškart. – Viva la Margarita!