Ingredientai
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
- 400 g miltų
- 200 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais
- 90 g cukraus
- 1 kiaušinis
- 1 a. š. smulkiai tarkuotos citrinos žievelės (nebūtina)
- 1 a. š. vanilinio cukraus
Įdarui:
- 400 g tirštos uogienės (naudota aviečių)
- 500 g 9 % varškės
- 80 g cukraus (reguliuokite pagal skonį)
- 2 v. š. grietinės
- 2 kiaušiniai
- 2 v. š. kukurūzų krakmolo (tinka ir bulvių krakmolas arba miltai)
- 1 a. š. vanilinio cukraus
Paruošimas
Trukmė: daugiau nei 1 val.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C (viršus + apačia, be vėjelio).
-
Tešlai visus ingredientus suberkite į dubenį ir trinkite pirštais, kol masė primins rupius trupinius.
-
Du trečdalius trupinių supilkite į kepimo formą, lengvai paspauskite, kad susiformuotų pagrindas, ir kepkite 10 min.
-
Kol pagrindas kepa, dubenyje sumaišykite varškę, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius ir krakmolą. Norėdami itin glotnaus įdaro, pertrinkite blenderiu.
-
Ant pakepto pagrindo paskleiskite varškės masę, ant jos tolygiai užtepkite uogienę, o viršų pabarstykite likusiais trupiniais.
-
Kepkite 40–50 min., kol viršus gražiai paruduos. Ištrauktą pyragą atvėsinkite formoje, kad sutvirtėtų, tuomet patiekite. Skanaus!