Sviestinis trupininis pyragas su varške ir aviečių uogiene

Sviestinis trupininis pyragas

Ingredientai

Porcijų skaičius: 8

Tešlai

• 400 g miltų
• 200 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais
• 90 g cukraus
• 1 kiaušinis
• 1 a. š. smulkiai tarkuotos citrinos žievelės (nebūtina)
• 1 a. š. vanilinio cukraus

Įdarui

• 400 g tirštos uogienės (naudota aviečių)
• 500 g 9 % varškės
• 80 g cukraus (reguliuokite pagal skonį)
• 2 v. š. grietinės
• 2 kiaušiniai
• 2 v. š. kukurūzų krakmolo (tinka ir bulvių krakmolas arba miltai)
• 1 a. š. vanilinio cukraus

Paruošimas

Trukmė: daugiau nei 1 val.

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C (viršus + apačia, be vėjelio).

  2. Tešlai visus ingredientus suberkite į dubenį ir trinkite pirštais, kol masė primins rupius trupinius.

  3. Du trečdalius trupinių supilkite į kepimo formą, lengvai paspauskite, kad susiformuotų pagrindas, ir kepkite 10 min.

  4. Kol pagrindas kepa, dubenyje sumaišykite varškę, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius ir krakmolą. Norėdami itin glotnaus įdaro, pertrinkite blenderiu.

  5. Ant pakepto pagrindo paskleiskite varškės masę, ant jos tolygiai užtepkite uogienę, o viršų pabarstykite likusiais trupiniais.

  6. Kepkite 40–50 min., kol viršus gražiai paruduos. Ištrauktą pyragą atvėsinkite formoje, kad sutvirtėtų, tuomet patiekite. Skanaus!