INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 10
Tešlai
- 350 g kvietinių miltų
- 250 g kambario temperatūros sviesto
- 2 kiaušiniai
- 150 g cukraus
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- ½ a. š. kepimo miltelių
Pabarstymui
- Cukraus pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 30 min.
- Minkštą sviestą trinkite šaukštu, kol taps kremiškas. Suberkite vanilinį cukrų ir paprastą cukrų, gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir plakite iki vientisos masės.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į sviestinę masę ir greitai užminkykite tešlą. Jei limpa prie rankų, įsijokite dar žiupsnį miltų.
- Nuskabkite po nedidelį tešlos gabalėlį, sukite tarp delnų į ploną volelį ir formuokite žiedą. Vieną riestainio pusę švelniai įspauskite į dubenėlį su cukrumi.
- Riestainius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos (cukruota puse į viršų) palikdami trupučio tarpo.
- Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 10–12 minučių, kol krašteliai vos parus. Išimkite, leiskite kelias minutes pravėsti skardoje, tada perkelkite ant grotelių visiškai ataušti.