Švelniai kremiškas vištienos troškinys su bulvėmis ir daržo gėrybėmis

Švelniai kremiškas vištienos troškinys

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius – 5

  • 500 g vištienos šlaunelių mėsos

  • 500 g bulvių

  • 500 ml vištienos arba daržovių sultinio

  • ½ vidutinio brokolio (arba 1 mažas)

  • 250 g pievagrybių

  • 2 vidutinės morkos

  • 250 ml pieno (galite keisti sultiniu ar vandeniu)

  • 70 g kvietinių miltų

  • 60 g sviesto

  • 50 g tarkuoto sūrio (nebūtina, bet skanu)

  • 1 svogūnas

  • ½ a. š. druskos (reguliuokite pagal skonį)

  • Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų

Kepti

  • 1 v. š. sviesto

  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS

Trukmė – apie 45 min.

  1. Paruoškite produktus. Vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite druska ir pipirais. Brokolį padalykite žiedynais, svogūną smulkiai sukapokite. Morkas ir bulves supjaustykite nedideliais kubeliais, pievagrybius – griežinėliais.

  2. Apkepkite vištieną. Puode ar gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą su aliejumi. Sudėkite vištieną, kepkite 2 min., tada berkite svogūną ir kepkite, kol mėsa neberaudona. Įmaišykite bulves bei morkas, trumpai pakepinkite.

  3. Troškinkite daržoves. Užpilkite sultiniu (skysčio turi būti tiek, kad pilnai neuždengtų ingredientų) ir užvirkite. Ugnį sumažinkite, suberkite pievagrybius, uždenkite ir troškinkite ~10 min.

  4. Paruoškite pieno padažą. Kitame prikaistuvyje ištirpinkite 60 g sviesto, įmaišykite miltus ir kepkite 1–2 min. Nukelkite nuo kaitros, plakdami šluotele po truputį supilkite pieną, kad neliktų gumuliukų. Grąžinkite ant ugnies ir maišykite 6–10 min., kol sutirštės.

  5. Sujunkite troškinį su padažu. Į tirštėjantį padažą įpilkite samtį skysčio iš troškinio, išmaišykite ir supilkite viską atgal į puodą.

  6. Užbaigimas. Suberkite tarkuotą sūrį ir brokolio žiedynus, maišydami kaitinkite dar 2–3 min., kol sūris ištirps, o brokoliai suminkštės. Paragaukite, jei reikia – pasūdykite ar pabarstykite daugiau pipirų.