INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 5
- 500 g vištienos šlaunelių mėsos
- 500 g bulvių
- 500 ml vištienos arba daržovių sultinio
- ½ vidutinio brokolio (arba 1 mažas)
- 250 g pievagrybių
- 2 vidutinės morkos
- 250 ml pieno (galite keisti sultiniu ar vandeniu)
- 70 g kvietinių miltų
- 60 g sviesto
- 50 g tarkuoto sūrio (nebūtina, bet skanu)
- 1 svogūnas
- ½ a. š. druskos (reguliuokite pagal skonį)
- Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Kepti
- 1 v. š. sviesto
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS
Trukmė – apie 45 min.
-
Paruoškite produktus. Vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite druska ir pipirais. Brokolį padalykite žiedynais, svogūną smulkiai sukapokite. Morkas ir bulves supjaustykite mažais kubeliais, pievagrybius – griežinėliais.
-
Apkepkite vištieną. Puode ar gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą su aliejumi. Sudėkite vištieną, kepkite 2 min., tada berkite svogūną ir kepkite, kol mėsa neberaudona. Įmaišykite bulves bei morkas, trumpai pakepinkite.
-
Troškinkite daržoves. Užpilkite sultiniu (skysčio turi būti tiek, kad pilnai neuždengtų ingredientų) ir užvirkite. Ugnį sumažinkite, suberkite pievagrybius, uždenkite ir troškinkite ~10 min.
-
Paruoškite pieno padažą. Kitame prikaistuvyje ištirpinkite 60 g sviesto, įmaišykite miltus ir kepkite 1–2 min. Nukelkite nuo kaitros, plakdami šluotele po truputį supilkite pieną, kad neliktų gumuliukų. Grąžinkite ant ugnies ir maišykite 6–10 min., kol sutirštės.
-
Sujunkite troškinį su padažu. Į tirštėjantį padažą įpilkite samtį skysčio iš troškinio, išmaišykite ir supilkite viską atgal į puodą.
-
Užbaigimas. Suberkite tarkuotą sūrį ir brokolio žiedynus, maišydami kaitinkite dar 2–3 min., kol sūris ištirps, o brokoliai suminkštės. Paragaukite, jei reikia – pasūdykite ar pabarstykite daugiau pipirų.