INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 4
- 600 g morkų
- 600 g moliūgo (sverto be žievės ir sėklų)
- daržovių sultinio – tiek, kiek reikia
- 1 svogūnas
- 2 valg. š. sviesto
- žiupsnelis malto muskato
- druskos – pagal skonį
- pipirų – pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS
Bendra trukmė – apie 30 min.
- Paruoškite daržoves. Svogūną smulkiai supjaustykite. Morkas supjaustykite griežinėliais, o moliūgą – nedideliais kubeliais.
- Kepimas. Dideliame puode ištirpinkite sviestą. Suberkite svogūną ir kepkite, kol jis suminkštės ir lengvai pagels. Įdėkite morkas bei moliūgą, maišydami kepkite dar 3–4 min.
- Virkite. Daržoves užpilkite sultiniu taip, kad skystis siektų maždaug du trečdalius jų aukščio. Uždenkite ir virkite ant nedidelės kaitros apie 20 min., kol daržovės taps visai minkštos.
- Sutrinkite. Nukelkite puodą nuo ugnies ir elektriniu trintuvu sutrinkite viską iki vientisos, švelnios konsistencijos. Jei reikia skystesnės sriubos, įpilkite dar sultinio ar vandens; jei norite ypatingo kremiškumo, įlašinkite šlakelį grietinėlės ar kokoso pieno.
- Pagardinkite. Įmaišykite druską, pipirus ir žiupsnelį malto muskato. Dar kartą trumpai užvirkite, kad prieskoniai susijungtų.
- Pateikimas. Pilkite į dubenėlius, papuoškite žalumynais ar srovėle grietinėlės. Skanaus!