INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 10
4 kiaušiniai
8 didelės slyvos
180 g kvietinių miltų
100 g sviesto
100 g cukraus
3 šaukštai grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės esencijos
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 1 val.
-
Sviestą ištirpdykite ir palikite pravėsti.
-
Dubenyje lengvai paplakite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite, kol masė pašviesės. Supilkite atvėsusį sviestą, įmaišykite grietinę ir vanilę.
-
Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais ir, nuolat maišydami, įsijokite į skystą tešlą, kad liktų vientisa.
-
Slyvoms išimkite kauliukus: daugumą supjaustykite mažais kubeliais, kelias palikite plonomis skiltelėmis papuošimui.
-
Į 20 cm skersmens formą, išklotą kepimo popieriumi, pilkite pusę tešlos, ant jos paskleiskite pjaustytas slyvas, užpilkite likusia tešla ir viršų dekoruokite skiltelėmis.
-
Formą statykite į šaltą orkaitę, nustatykite 200 °C ir kepkite 40–45 min. Iškeptą pyragą tikrinkite mediniu pagaliuku – ištrauktas sausas pagaliukas reiškia, kad kepinys paruoštas.
-
Atvėsinkite ant grotelių ir tiepkite – purus slyvų pyragas dings greičiau, nei suspėsite jį supjaustyti!