Sultingas greituoju būdu iškepamas slyvų pyragas

slyvų pyragas

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 10
4 kiaušiniai
8 didelės slyvos
180 g kvietinių miltų
100 g sviesto
100 g cukraus
3 šaukštai grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės esencijos

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 1 val.

  1. Sviestą ištirpdykite ir palikite pravėsti.

  2. Dubenyje lengvai paplakite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite, kol masė pašviesės. Supilkite atvėsusį sviestą, įmaišykite grietinę ir vanilę.

  3. Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais ir, nuolat maišydami, įsijokite į skystą tešlą, kad liktų vientisa.

  4. Slyvoms išimkite kauliukus: daugumą supjaustykite mažais kubeliais, kelias palikite plonomis skiltelėmis papuošimui.

  5. Į 20 cm skersmens formą, išklotą kepimo popieriumi, pilkite pusę tešlos, ant jos paskleiskite pjaustytas slyvas, užpilkite likusia tešla ir viršų dekoruokite skiltelėmis.

  6. Formą statykite į šaltą orkaitę, nustatykite 200 °C ir kepkite 40–45 min. Iškeptą pyragą tikrinkite mediniu pagaliuku – ištrauktas sausas pagaliukas reiškia, kad kepinys paruoštas.

  7. Atvėsinkite ant grotelių ir tiepkite – purus slyvų pyragas dings greičiau, nei suspėsite jį supjaustyti!