Sotus ir greitas kiaulienos guliašas su pomidorais bei grietine

kiaulienos guliašas

Ingredientai:

Porcijų skaičius: 4

  • 500 g kiaulienos
  • 1 didelis svogūnas
  • 1 didelis pomidoras
  • 5 šaukštai pomidorų padažo
  • 1 šaukštas grietinės
  • 100 g aliejaus
  • Pagal skonį saldžiosios paprikos miltelių
  • Pagal skonį aitriosios paprikos miltelių
  • Pagal skonį džiovinto baziliko
  • Kelios skiltelės citrinos sulčių
  • Lauro lapelių – pagal skonį
  • Juodųjų pipirų – pagal skonį
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 šaukštas džiūvėsių

Paruošimo būdas:

  1. Marinavimas: Kiaulieną supjaustykite gabaliukais, įberkite lauro lapelių, pipirų, paprikos miltelių, aitriosios paprikos, druskos ir įspauskite citrinos sulčių. Palikite mėsą pasimarinuoti bent valandai.

  2. Svogūnų apkepimas: Smulkintą svogūną šiek tiek apkepkite aliejuje, tuomet sudėkite kiaulieną ir gerai apkepkite.

  3. Džiūvėsių įmaišymas: Kai mėsa pradeda skrusti, suberkite džiūvėsius. Jei trūksta riebalų, įpilkite dar šiek tiek aliejaus ir trumpai pakepinkite.

  4. Pomidorų prisijungimas: Įdėkite smulkintą pomidorą, šiek tiek pakepinkite, tuomet supilkite pomidorų padažą, įmaišykite grietinę, pabarstykite baziliku ir įpilkite šlakelį vandens.

  5. Troškinimas: Troškinkite ant mažos ugnies, kol mėsa taps minkšta ir prisigers skonio.

Patarimas:

Patiekite su bulvių koše, ryžiais arba šviežiomis daržovėmis – šis patiekalas ypač tinka vakarienėms, kai norisi šilto, sotaus ir kvapnaus maisto.