Ingredientai:
Porcijų skaičius: 4
- 500 g kiaulienos
- 1 didelis svogūnas
- 1 didelis pomidoras
- 5 šaukštai pomidorų padažo
- 1 šaukštas grietinės
- 100 g aliejaus
- Pagal skonį saldžiosios paprikos miltelių
- Pagal skonį aitriosios paprikos miltelių
- Pagal skonį džiovinto baziliko
- Kelios skiltelės citrinos sulčių
- Lauro lapelių – pagal skonį
- Juodųjų pipirų – pagal skonį
- 1 šaukštelis druskos
- 1 šaukštas džiūvėsių
Paruošimo būdas:
-
Marinavimas: Kiaulieną supjaustykite gabaliukais, įberkite lauro lapelių, pipirų, paprikos miltelių, aitriosios paprikos, druskos ir įspauskite citrinos sulčių. Palikite mėsą pasimarinuoti bent valandai.
-
Svogūnų apkepimas: Smulkintą svogūną šiek tiek apkepkite aliejuje, tuomet sudėkite kiaulieną ir gerai apkepkite.
-
Džiūvėsių įmaišymas: Kai mėsa pradeda skrusti, suberkite džiūvėsius. Jei trūksta riebalų, įpilkite dar šiek tiek aliejaus ir trumpai pakepinkite.
-
Pomidorų prisijungimas: Įdėkite smulkintą pomidorą, šiek tiek pakepinkite, tuomet supilkite pomidorų padažą, įmaišykite grietinę, pabarstykite baziliku ir įpilkite šlakelį vandens.
-
Troškinimas: Troškinkite ant mažos ugnies, kol mėsa taps minkšta ir prisigers skonio.
Patarimas:
Patiekite su bulvių koše, ryžiais arba šviežiomis daržovėmis – šis patiekalas ypač tinka vakarienėms, kai norisi šilto, sotaus ir kvapnaus maisto.