Sotus ir greitas kiaulienos guliašas su pomidorais bei grietine

kiaulienos guliašas

INGREDIENTAI:

  • 500 g kiaulienos

  • 1 didelis svogūnas

  • 1 didelis pomidoras

  • 5 šaukštai pomidorų padažo

  • 1 šaukštas grietinės

  • 100 g aliejaus

  • Pagal skonį saldžiosios paprikos miltelių

  • Pagal skonį aitriosios paprikos miltelių

  • Pagal skonį džiovinto baziliko

  • Kelios skiltelės citrinos sulčių

  • Lauro lapelių – pagal skonį

  • Juodųjų pipirų – pagal skonį

  • 1 šaukštelis druskos

  • 1 šaukštas džiūvėsių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaulieną supjaustykite gabaliukais, įberkite lauro lapelių, pipirų, paprikos miltelių, aitriosios paprikos, druskos ir įspauskite citrinos sulčių. Palikite mėsą pasimarinuoti bent valandai.

  2. Smulkintą svogūną šiek tiek apkepkite aliejuje, tuomet sudėkite kiaulieną ir gerai apkepkite.

  3. Kai mėsa pradeda skrusti, suberkite džiūvėsius. Jei trūksta riebalų, įpilkite dar šiek tiek aliejaus ir trumpai pakepinkite.

  4. Įdėkite smulkintą pomidorą, šiek tiek pakepinkite, tuomet supilkite pomidorų padažą, įmaišykite grietinę, pabarstykite baziliku ir įpilkite šlakelį vandens.

  5. Troškinkite ant mažos ugnies, kol mėsa taps minkšta ir prisigers skonio.

Patarimas:

Patiekite su bulvių koše, ryžiais arba šviežiomis daržovėmis – šis patiekalas ypač tinka vakarienėms, kai norisi šilto, sotaus ir kvapnaus maisto