INGREDIENTAI:
-
500 g kiaulienos
-
1 didelis svogūnas
-
1 didelis pomidoras
-
5 šaukštai pomidorų padažo
-
1 šaukštas grietinės
-
100 g aliejaus
-
Pagal skonį saldžiosios paprikos miltelių
-
Pagal skonį aitriosios paprikos miltelių
-
Pagal skonį džiovinto baziliko
-
Kelios skiltelės citrinos sulčių
-
Lauro lapelių – pagal skonį
-
Juodųjų pipirų – pagal skonį
-
1 šaukštelis druskos
-
1 šaukštas džiūvėsių
PARUOŠIMO BŪDAS:
-
Kiaulieną supjaustykite gabaliukais, įberkite lauro lapelių, pipirų, paprikos miltelių, aitriosios paprikos, druskos ir įspauskite citrinos sulčių. Palikite mėsą pasimarinuoti bent valandai.
-
Smulkintą svogūną šiek tiek apkepkite aliejuje, tuomet sudėkite kiaulieną ir gerai apkepkite.
-
Kai mėsa pradeda skrusti, suberkite džiūvėsius. Jei trūksta riebalų, įpilkite dar šiek tiek aliejaus ir trumpai pakepinkite.
-
Įdėkite smulkintą pomidorą, šiek tiek pakepinkite, tuomet supilkite pomidorų padažą, įmaišykite grietinę, pabarstykite baziliku ir įpilkite šlakelį vandens.
-
Troškinkite ant mažos ugnies, kol mėsa taps minkšta ir prisigers skonio.
Patarimas:
Patiekite su bulvių koše, ryžiais arba šviežiomis daržovėmis – šis patiekalas ypač tinka vakarienėms, kai norisi šilto, sotaus ir kvapnaus maisto