INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 4
-
2 baklažanai
-
300 g kiaulienos faršo
-
250 g pomidorų (tinka ir konservuoti)
-
1 didelis svogūnas
-
100 g fermentinio sūrio
-
3 česnako skiltelės
-
Druskos ir pipirų – pagal skonį
-
Aliejaus kepimui
PARUOŠIMO BŪDAS
Bendras laikas – apie 45 min.
-
Paruoškite baklažanus.
Baklažanus perpjaukite išilgai pusiau, minkštimą išskobkite. Puses pabarstykite druska ir palikite 30 min., kad išsitrauktų skystis. Vėliau nuplaukite ir nusausinkite. Išskobtą minkštimą supjaustykite kubeliais. -
Įdaras.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, suberkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol gels. Įdėkite traiškytą česnaką, pakepkite dar minutę. Sudėkite faršą, kepkite, kol parus. Tuomet pridėkite baklažanų kubelius, nuluptus ir kubeliais pjaustytus pomidorus, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir troškinkite 8–10 min., kol padažas sutirštės. -
Kepimas orkaitėje.
Į baklažanų „laivelius“ gausiai prikraukite įdaro, apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 180 °C orkaitėje ~30 min., kol sūris gražiai apskrus, o baklažanai suminkštės. -
Patiekimas.
Patiekite karštus su šviežiomis žolelėmis ar lengvomis salotomis. Skanaus!