Ingredientai
Porcijų skaičius: 4
• 1 kg jautienos su kaulais
• 400 g konservuotų pupelių (apie 1 skardinė)
• 4 bulvės
• 2 morkos
• 2 pomidorai
• 1 paprika
• 1 svogūnas
• 2 česnako skiltelės
• 1 aitriasis pipiras (pagal skonį)
• 1 š. ryžių
• 2 lauro lapai
• druskos pagal skonį
• 1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
• 2 l vandens
Kepimui
• 1 š. aliejaus
Paruošimas
Trukmė: daugiau nei 1 val.
-
Morkas supjaustykite griežinėliais, svogūną – žiedais, česnaką smulkiai kapokite. Pomidorams nupilkite odeles ir susmulkinkite minkštimą. Aitrųjį pipirą sukapokite, papriką pjaustykite nedideliais gabalėliais, bulves – kubeliais.
-
Puode įkaitinkite aliejų, dėkite svogūną, morkas ir česnaką; kepkite, kol daržovės kiek suminkštės. Sudėkite pomidorus, aitriąją papriką ir papriką, dar patroškinkite apie 10 min. Įdėkite jautieną su kaulais, užpilkite vandeniu, berkite lauro lapus bei pipirus ir virkite 1–1,5 val., kol mėsa suminkštės. Tuomet suberkite bulvių kubelius ir ryžius, dar virkite 15–20 min. Galiausiai pasūdykite, sudėkite pupeles ir pakaitinkite, kol užvirs.
-
Sriubą pilstykite į dubenėlius ir ragaukite karštą. Skanaus!