Šokoladinis tinginys be kondensuoto pieno – paprasta, nebrangu ir labai gardu

Šokoladinis tinginys

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 20

  • 400 g sausainių (naudojau klasikinius „Gaidelio“)

  • 150 ml pieno

  • 150 g sviesto

  • 100 g cukraus

  • 4 šaukštai kakavos

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Sausainius sulaužykite į nedidelius gabalėlius, kaip įprasta ruošiant tinginį.

  2. Į nedidelį puodą supilkite pieną, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą, suberkite cukrų ir kakavą.

  3. Kaitinkite maišydami ant vidutinės ugnies, kol masė pradės virti ir šiek tiek sutirštės – tai užtruks apie 10–15 minučių. Konsistencija turi būti lengvai tiršta, bet ne kieta – vos pradėjus kauptis masei ant puodo dugno, nuimkite nuo ugnies.

  4. Karštą šokoladinę masę supilkite ant sausainių. Gerai išmaišykite. Palikite 5 minutėms, kad įsigertų, ir dar kartą permaišykite.

  5. Masę dėkite ant kepimo popieriaus ir, naudodami kitą lapą arba plastikinį maišelį, stipriai suspauskite, formuodami norimą tinginio formą.

  6. Dėkite į šaldytuvą nakčiai, kad sustingtų ir būtų lengviau pjaustomas.


Patarimai:

  • Jei norisi švelnesnio skonio – į šokolado masę galite įdėti truputį vanilės arba riešutų.

  • Vietoj sviesto galima naudoti augalinį tepinį, tačiau tai pakeis skonį.

  • Laikykite šaltai ir pjaustykite aštriu peiliu – skaniausias, kai gerai sustingęs.