INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 20
- 400 g sausainių (naudojau klasikinius „Gaidelio“)
- 150 ml pieno
- 150 g sviesto
- 100 g cukraus
- 4 šaukštai kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
-
Sausainių paruošimas.
Sulaužykite sausainius į nedidelius gabalėlius. -
Šokoladinės masės gaminimas.
Puode sumaišykite pieną, sviestą kubeliais, cukrų ir kakavą. -
Virinimas.
Kaitinkite ant vidutinės ugnies, maišydami, kol masė pradės virti ir šiek tiek sutirštės (apie 10–15 min.). Nukelkite, kai tikimas tirštumo taškas pasiektas. -
Sumaišymas.
Karštą masę supilkite ant sausainių, gerai išmaišykite. Palikite 5 min., vėl permaišykite. -
Formavimas.
Masę dėkite ant kepimo popieriaus ir stipriai suspauskite, formuodami norimą tinginio formą. -
Atšaldymas.
Dėkite į šaldytuvą nakčiai, kad tinginys pilnai sustingtų.
Patarimai:
- Norėdami švelnesnio skonio, į šokoladinę masę galite įdėti vanilės ekstrakto arba smulkintų riešutų.
- Vietoj sviesto galima naudoti augalinį tepinį – keičiasi tekstūra ir skonis.
- Tinginį laikykite šaltai ir pjaustykite aštriu peiliu; skaniausias, kai visiškai sustingęs.