Šokoladinis tinginys be kondensuoto pieno – paprasta, nebrangu ir labai gardu

Šokoladinis tinginys

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 20

  • 400 g sausainių (naudojau klasikinius „Gaidelio“)
  • 150 ml pieno
  • 150 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 4 šaukštai kakavos

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Sausainių paruošimas.
    Sulaužykite sausainius į nedidelius gabalėlius.

  2. Šokoladinės masės gaminimas.
    Puode sumaišykite pieną, sviestą kubeliais, cukrų ir kakavą.

  3. Virinimas.
    Kaitinkite ant vidutinės ugnies, maišydami, kol masė pradės virti ir šiek tiek sutirštės (apie 10–15 min.). Nukelkite, kai tikimas tirštumo taškas pasiektas.

  4. Sumaišymas.
    Karštą masę supilkite ant sausainių, gerai išmaišykite. Palikite 5 min., vėl permaišykite.

  5. Formavimas.
    Masę dėkite ant kepimo popieriaus ir stipriai suspauskite, formuodami norimą tinginio formą.

  6. Atšaldymas.
    Dėkite į šaldytuvą nakčiai, kad tinginys pilnai sustingtų.


Patarimai:

  • Norėdami švelnesnio skonio, į šokoladinę masę galite įdėti vanilės ekstrakto arba smulkintų riešutų.
  • Vietoj sviesto galima naudoti augalinį tepinį – keičiasi tekstūra ir skonis.
  • Tinginį laikykite šaltai ir pjaustykite aštriu peiliu; skaniausias, kai visiškai sustingęs.