Sodraus skonio naminė kiaušinienė su dešra

Naminė kiaušinienė su dešra

INGREDIENTAI

  • 3 kiaušiniai

  • ~ 50 g mėgstamos dešros

  • 1 nedidelis svogūnas

  • 1 š. kvietinių miltų

  • 2–3 v. š. pieno

  • šlakelis aliejaus ar sviesto kepimui

PARUOŠIMO BŪDAS

  1. Plakamas mišinys. Į dubenėlį įmuškite kiaušinius, įpilkite pieno, suberkite miltus ir energingai išplakite, kol nebeliks gumuliukų.

  2. Daržovių ir dešros apkepas. Svogūną nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais. Dešrą supjaustykite pageidaujamo dydžio gabaliukais. Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu riebalų apkepkite svogūną, o jam pageltus – ir dešrą.

  3. Kiaušinienės kepimas. Ant svogūnų ir dešros supilkite išplaktą kiaušinių masę, keptuvę nedelsdami uždenkite. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol apatinė pusė sustings.

  4. Apvertimas. Dangtį nuimkite, kiaušinienę atsargiai apverskite ir dar trumpai apkepkite, kad abi pusės gražiai apskrustų.

  5. Patiekimas. Karštą kiaušinienę iš karto patiekite su duonos rieke ar šviežiomis daržovėmis. Skanaus!