Sodraus skonio naminė kiaušinienė su dešra

Naminė kiaušinienė su dešra

INGREDIENTAI

  • 3 kiaušiniai
  • ~50 g mėgstamos dešros
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 1 šaukštas kvietinių miltų
  • 2–3 valgomi šaukštai pieno
  • šlakelis aliejaus ar sviesto kepimui

PARUOŠIMO BŪDAS

  1. Plakamas mišinys. Į dubenėlį įmuškite kiaušinius, įpilkite pieno, suberkite miltus ir energingai išplakite, kol neliks gumuliukų.
  2. Daržovių ir dešros apkepas. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite kubeliais. Dešrą supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu riebalų apkepkite svogūną, kol pagels, tada pridėkite dešrą ir pakepinkite kartu.
  3. Kiaušinienės kepimas. Ant svogūnų ir dešros supilkite išplaktą kiaušinių masę, keptuvę nedelsdami uždenkite. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol apačia sustings.
  4. Apvertimas. Nuimkite dangtį, atsargiai apverskite kiaušinienę ir trumpai apkepkite, kad abi pusės gražiai apskrustų.
  5. Patiekimas. Karštą kiaušinienę patiekite su duonos rieke ar šviežiomis daržovėmis. Skanaus!