INGREDIENTAI
- 3 kiaušiniai
- ~50 g mėgstamos dešros
- 1 nedidelis svogūnas
- 1 šaukštas kvietinių miltų
- 2–3 valgomi šaukštai pieno
- šlakelis aliejaus ar sviesto kepimui
PARUOŠIMO BŪDAS
- Plakamas mišinys. Į dubenėlį įmuškite kiaušinius, įpilkite pieno, suberkite miltus ir energingai išplakite, kol neliks gumuliukų.
- Daržovių ir dešros apkepas. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite kubeliais. Dešrą supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu riebalų apkepkite svogūną, kol pagels, tada pridėkite dešrą ir pakepinkite kartu.
- Kiaušinienės kepimas. Ant svogūnų ir dešros supilkite išplaktą kiaušinių masę, keptuvę nedelsdami uždenkite. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol apačia sustings.
- Apvertimas. Nuimkite dangtį, atsargiai apverskite kiaušinienę ir trumpai apkepkite, kad abi pusės gražiai apskrustų.
- Patiekimas. Karštą kiaušinienę patiekite su duonos rieke ar šviežiomis daržovėmis. Skanaus!