INGREDIENTAI
-
3 kiaušiniai
-
~ 50 g mėgstamos dešros
-
1 nedidelis svogūnas
-
1 š. kvietinių miltų
-
2–3 v. š. pieno
-
šlakelis aliejaus ar sviesto kepimui
PARUOŠIMO BŪDAS
-
Plakamas mišinys. Į dubenėlį įmuškite kiaušinius, įpilkite pieno, suberkite miltus ir energingai išplakite, kol nebeliks gumuliukų.
-
Daržovių ir dešros apkepas. Svogūną nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais. Dešrą supjaustykite pageidaujamo dydžio gabaliukais. Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu riebalų apkepkite svogūną, o jam pageltus – ir dešrą.
-
Kiaušinienės kepimas. Ant svogūnų ir dešros supilkite išplaktą kiaušinių masę, keptuvę nedelsdami uždenkite. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol apatinė pusė sustings.
-
Apvertimas. Dangtį nuimkite, kiaušinienę atsargiai apverskite ir dar trumpai apkepkite, kad abi pusės gražiai apskrustų.
-
Patiekimas. Karštą kiaušinienę iš karto patiekite su duonos rieke ar šviežiomis daržovėmis. Skanaus!