Skanūs traškūs falafeliai – žingsnis po žingsnio

Falafeliai – tai gardus ir maistingas patiekalas iš avinžirnių, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Šis receptas leis lengvai pasigaminti traškius, aromatingus falafelius su gaiviu jogurto padažu.

Ingredientai

Porcijų skaičius: apie 4

  • 250 g avinžirnių
  • 1/2 vidutinio dydžio svogūno
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 šaukštelis kumino, nemalto (arba 1/2 šaukštelio malto)
  • 2 saujos šviežios kalendros (arba 1 šaukštelis džiovintos)
  • Žiupsnis kajeno pipirų arba aitriosios paprikos miltelių
  • Žiupsnis druskos
  • Žiupsnis pipirų

Padažui:

  • 150 g natūralaus jogurto
  • 1 šaukštas laimo arba apelsino sulčių
  • Tarkuota laimo arba apelsino žievelė
  • Smulkintų žalumynų

Paruošimo būdas

  1. Avinžirnius nuplaukite ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Palikite brinkti per naktį arba bent 4 valandas.
  2. Išmirkusius avinžirnius nusunkite. Svogūną ir česnaką susmulkinkite, visus ingredientus sudėkite į trintuvą, įspauskite pusės citrinos sultis.
  3. Sumalkite iki vientisos, bet ne per daug skystos masės. Konsistencija turi išlikti grūdėta.
  4. Gautą masę gerai išmaišykite.
  5. Jeigu gruzdinsite – formuokite nedidelius kamuoliukus, juos dėkite į įkaitintą aliejų ir kepkite kelis kartus pavartydami.
  6. Jeigu kepsite orkaitėje – formuokite kotletukus. Kepimo formą apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pašaukite į orkaitę, kad įkaistų, tada dėkite falafelius. Kepkite 180°C apie 20 min., pusiaukelėje apverskite. Kepant be aliejaus jie bus minkštesni, be traškios plutelės.
  7. Patiekite su natūraliu jogurtu, pagardintu laimo žievele ir sultimis bei smulkintomis kalendromis. Puikiai dera ir su humusu.