Šeimyninė raugintų kopūstų sriuba su šonkaulių skonio gaida

Raugintų kopūstų sriuba

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

  • 500 g kiaulienos šonkaulių (arba kitos mėgstamos mėsos)

  • 500 g raugintų kopūstų

  • 3 didelės bulvės (arba 4 mažesnės)

  • 2 vidutinės morkos

  • 2 svogūnai

  • sviesto kepimui (pagal poreikį)

  • lauro lapų (pagal skonį)

  • prieskonių mišinio (pvz., baravykinio)

  • druskos (pagal skonį)

Patiekimui:

  • saujelė smulkintų svogūnų laiškų

  • papildomų prieskonių pabarstymui

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 1 val.

  1. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite šiek tiek sviesto.

  2. Morkas sutarkuokite, svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite, kol daržovės suminkštės.

  3. Bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais.

  4. Į puodą supilkite pakankamai vandens, sudėkite šonkaulius ir užvirinkite. Iškart nupilkite pirmąjį sultinį, vėl pripilkite švaraus vandens ir virkite 15–20 min.

  5. Į verdantį sultinį įdėkite bulves bei pakepintas daržoves, pavirkite 10 min. Tuomet suberkite raugintus kopūstus, pagardinkite lauro lapais, prieskoniais ir druska. Ant lėtos ugnies troškinkite dar 30–35 min., kol mėsa visiškai suminkštės.

  6. Sriubą patiekdami pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir, jei pageidaujate, dar trupučiu mėgstamų prieskonių.