INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 6
- 800 g žuvies filė
- 400 ml pieno
- 300 g batono
- 1 didelis svogūnas
- 1 didelis kiaušinis
- Žuviai skirti prieskoniai – pagal skonį
- Aliejaus kepimui
Padažui (nebūtina)
- 1 š. sviesto
- Kelios poro arba česnakinių laiškų plunksnos
- 1 a. š. kupinas miltų
- ~250 ml pieno
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 30 min.
- Batoną sulaužykite gabalais, užpilkite pienu ir palikite, kad visiškai suminkštėtų.
- Svogūną smulkiai supjaustykite, įkaitinkite truputį aliejaus ir kepkite, kol gelsvai apskrus.
- Žuvies filė kartu su išmirkiusiu batonu sumalkite mėsmale ar maisto smulkintuvu. Į faršą įmuškite kiaušinį, suberkite keptą svogūną, įdėkite prieskonių ir viską gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa ir puri.
- Sudrėkinę rankas formuokite nedidelius kotletukus, dėkite juos į įkaitintą aliejų ir, sumažinę kaitrą iki vidutinės, kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- Norėdami padažo, sviestą ištirpinkite keptuvėje, suberkite susmulkintus laiškus, trumpai pakepkite. Įmaišykite miltus, supilkite pieną ir maišydami pakaitinkite, kol sutirštės.
- Karštus kepsnelius patiekite su pasirinktų garnyru ir užpilkite kremišku padažu. Skanaus!