INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 6
-
800 g žuvies filė
-
400 ml pieno
-
300 g batono
-
1 didelis svogūnas
-
1 didelis kiaušinis
-
Žuviai skirti prieskoniai – pagal skonį
-
Aliejaus kepimui
Padažui (nebūtina)
-
1 š. sviesto
-
Kelios poro arba česnakinių laiškų plunksnos
-
1 a. š. kupinas miltų
-
~250 ml pieno
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 30 min.
-
Batoną sulaužykite gabalais, užpilkite pienu ir palikite, kad visiškai suminkštėtų.
-
Svogūną smulkiai supjaustykite, įkaitinkite truputį aliejaus ir kepkite, kol gelsvai apskrus.
-
Žuvies filė kartu su išmirkiusiu batonu sumalkite mėsmale ar maisto smulkintuvu. Į faršą įmuškite kiaušinį, suberkite keptą svogūną, įdėkite prieskonių ir viską gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa ir puri.
-
Sudrėkinę rankas formuokite nedidelius kotletukus, dėkite juos į įkaitintą aliejų ir, sumažinę kaitrą iki vidutinės, kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
-
Norėdami padažo, sviestą ištirpinkite keptuvėje, suberkite susmulkintus laiškus, trumpai pakepkite. Įmaišykite miltus, supilkite pieną ir maišydami pakaitinkite, kol sutirštės.
-
Karštus kepsnelius patiekite su pasirinktų garnyru ir užpilkite kremišku padažu. Skanaus!