Purūs žuvies kepsneliai su švelniu pieno padažu

Purūs žuvies kepsneliai

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 6

  • 800 g žuvies filė

  • 400 ml pieno

  • 300 g batono

  • 1 didelis svogūnas

  • 1 didelis kiaušinis

  • Žuviai skirti prieskoniai – pagal skonį

  • Aliejaus kepimui

Padažui (nebūtina)

  • 1 š. sviesto

  • Kelios poro arba česnakinių laiškų plunksnos

  • 1 a. š. kupinas miltų

  • ~250 ml pieno

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 30 min.

  1. Batoną sulaužykite gabalais, užpilkite pienu ir palikite, kad visiškai suminkštėtų.

  2. Svogūną smulkiai supjaustykite, įkaitinkite truputį aliejaus ir kepkite, kol gelsvai apskrus.

  3. Žuvies filė kartu su išmirkiusiu batonu sumalkite mėsmale ar maisto smulkintuvu. Į faršą įmuškite kiaušinį, suberkite keptą svogūną, įdėkite prieskonių ir viską gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa ir puri.

  4. Sudrėkinę rankas formuokite nedidelius kotletukus, dėkite juos į įkaitintą aliejų ir, sumažinę kaitrą iki vidutinės, kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

  5. Norėdami padažo, sviestą ištirpinkite keptuvėje, suberkite susmulkintus laiškus, trumpai pakepkite. Įmaišykite miltus, supilkite pieną ir maišydami pakaitinkite, kol sutirštės.

  6. Karštus kepsnelius patiekite su pasirinktų garnyru ir užpilkite kremišku padažu. Skanaus!