Purūs varškės virtinukai, tinkantys šaldyti – minkšti kiekvieną kartą

Purūs varškės virtinukai

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 3
470 g kvietinių miltų (arba tiek, kiek prireiks)
250 ml verdančio vandens
3 šaukštai aliejaus
žiupsnelis druskos

Įdarui
400 g varškės
1 šaukštas grietinės
cukraus pagal skonį

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 45 min.

  1. Į dubenį persijokite miltus, įmaišykite druską. Verdantį vandenį sumaišykite su aliejumi ir supilkite į miltus. Iš pradžių tešlą maišykite šaukštu, o kai atauš tiek, kad nekepintų pirštų, išminkykite iki elastingumo.

  2. Varškę pertrinkite per sietelį arba kruopščiai sutrinkite šakute, įmaišykite grietinę ir pasaldinkite pagal skonį. Įdaras turi būti glotnus ir ne per skystas.

  3. Iš tešlos iškočiokite ploną lakštą. Jei naudojate specialią virtinių formą, užklokite lakštą, po kiekviena ertme dėkite po šaukštelį varškės įdaro, ant viršaus užklokite antrą lakštą ir pervažiuokite kočėlu, kad virtinukai atskirtųsi. Neturint formos, lakštą supjaustykite savo nuožiūra ir kraštus užspauskite pirštais arba šakute.

  4. Dideliame puode užvirkite pasūdytą vandenį. Virtinukus sudėkite atsargiai, kad nepriliptų prie dugno, ir palikite, kol iškils. Iškilusius pavirkite dar apie penkias minutes, kad tešla suminkštėtų.

  5. Išgriebkite kiaurasamčiu, apšlakstykite lydytu sviestu arba patiekite su grietinės padažu. Skanaus!

PATARIMAI

Jei norite pasiruošti iš anksto, žalius virtinukus išdėliokite ant lentelės taip, kad nesiliestų, ir pašaldykite apie pusvalandį. Paskui suberkite į šaldymo maišelius – turėsite greitą atsargą, kurią tereikės išvirti tiesiai iš šaldiklio.