INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
- 300 ml kefyro
- 220 g kvietinių miltų
- 2 kiaušiniai
- 100 g varškės
- 4 š. aliejaus
- 1 š. rudųjų cukraus (su kaupu)
- 2 a. š. kepimo miltelių
- ½ a. š. sodos
- ½ a. š. druskos
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
-
Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, sodą, rudąjį cukrų ir druską, gerai išmaišykite.
-
Kitame indelyje plakite varškę su kiaušiniais, supilkite kefyrą ir aliejų, kol masė taps vientisa.
-
Supilkite skystus ingredientus į miltų mišinį ir greitai permaišykite, kol neliks sausų miltų. Palikite tešlą 5 min. pastovėti (kol įkaista vaflinė).
-
Įkaitintoje vaflinėje dėkite po porciją tešlos – neperpildykite, kad vafliai galėtų pakilti. Kepkite iki auksinės spalvos.
-
Patiekite su mėgstamais priedais: grietine, uogiene, medumi ar klevų sirupu. Skanaus!