Purus varškės vaflių receptas šeimos rytams – greitai ir gardžiai

Purus varškės vaflių receptas

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 4

  • 300 ml kefyro
  • 220 g kvietinių miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g varškės
  • 4 š. aliejaus
  • 1 š. rudųjų cukraus (su kaupu)
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • ½ a. š. sodos
  • ½ a. š. druskos

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, sodą, rudąjį cukrų ir druską, gerai išmaišykite.

  2. Kitame indelyje plakite varškę su kiaušiniais, supilkite kefyrą ir aliejų, kol masė taps vientisa.

  3. Supilkite skystus ingredientus į miltų mišinį ir greitai permaišykite, kol neliks sausų miltų. Palikite tešlą 5 min. pastovėti (kol įkaista vaflinė).

  4. Įkaitintoje vaflinėje dėkite po porciją tešlos – neperpildykite, kad vafliai galėtų pakilti. Kepkite iki auksinės spalvos.

  5. Patiekite su mėgstamais priedais: grietine, uogiene, medumi ar klevų sirupu. Skanaus!