Purūs varškės blynukai per 20 minučių

Purūs varškės blynukai

INGREDIENTAI (4 porcijoms)

  • 200 g smulkios drėgnos varškės;
  • 3 kiaušiniai;
  • 80 g kvietinių miltų;
  • 3 v. š. grietinės;
  • 3 v. š. cukraus;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus (ar keli lašai vanilės ekstrakto);
  • žiupsnelis druskos;
  • aliejus kepimui.

PARUOŠIMO LAIKAS – apie 20 min.

PARUOŠIMO EIGA

  1. Dubenyje sutrinkite varškę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinius ir šakute išmaišykite iki vientisos purios masės, tuomet įmaišykite grietinę.

  2. Kitame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską, o tada šį mišinį keliais kartais suberkite į varškės masę, švelniai maišydami. Tešlą palikite 10–15 min. pastovėti, kad miltai išbrinktų.

  3. Keptuvėje įkaitinkite ploną aliejaus sluoksnį. Dėkite maždaug po pusantro valgomojo šaukšto tešlos ir kepkite vidutinėje kaitroje, kol gražiai paruduos viena pusė. Apverskite ir apkepkite antrąją pusę.

  4. Iškepusius blynukus tiekti karštus su medumi, uogiene ar grietine – kaip labiausiai mėgstate. Skanaus!