INGREDIENTAI (4 porcijoms)
- 200 g smulkios drėgnos varškės;
- 3 kiaušiniai;
- 80 g kvietinių miltų;
- 3 v. š. grietinės;
- 3 v. š. cukraus;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 1 a. š. vanilinio cukraus (ar keli lašai vanilės ekstrakto);
- žiupsnelis druskos;
- aliejus kepimui.
PARUOŠIMO LAIKAS – apie 20 min.
PARUOŠIMO EIGA
-
Dubenyje sutrinkite varškę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinius ir šakute išmaišykite iki vientisos purios masės, tuomet įmaišykite grietinę.
-
Kitame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską, o tada šį mišinį keliais kartais suberkite į varškės masę, švelniai maišydami. Tešlą palikite 10–15 min. pastovėti, kad miltai išbrinktų.
-
Keptuvėje įkaitinkite ploną aliejaus sluoksnį. Dėkite maždaug po pusantro valgomojo šaukšto tešlos ir kepkite vidutinėje kaitroje, kol gražiai paruduos viena pusė. Apverskite ir apkepkite antrąją pusę.
-
Iškepusius blynukus tiekti karštus su medumi, uogiene ar grietine – kaip labiausiai mėgstate. Skanaus!