Purūs plikyti sausainukai prie arbatos

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 60

  • 4 kiaušiniai

  • 125 ml pieno

  • 125 ml vandens

  • 100 g sviesto

  • 120 g miltų

  • 70 g cukraus

  • ¼ a. š. druskos

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 30 min.

  1. Puode storu dugnu sumaišykite pieną, vandenį, druską, cukrų ir kubeliais pjaustytą sviestą. Kaitinkite vidutine ugnimi, kol sviestas ištirps ir masė ims burbuliuoti.

  2. Nukelkite nuo kaitros, vienu kartu suberkite miltus ir intensyviai maišykite, kol neliks sausų gumuliukų. Vėl dėkite ant ugnies ir maišydami kaitinkite 1–2 min., kol tešla atšoks nuo sienelių ir susikibs į kamuolį.

  3. Perkelkite masę į dubenį, paskleiskite šaukštu ir palikite 4–5 min. pravėsti.

  4. Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išmaišydami (mediniu šaukštu arba lėtu mikseriu), kol tešla pasidarys blizgi, standžiai tąsi ir laikys formą. Kiaušinių gali prireikti 3–4, priklausomai nuo drėgmės bei miltų.

  5. Paruoštą tešlą sudėkite į konditerinį maišelį su dantytu antgaliu ir ant kepimo popieriaus išspauskite 3–4 cm skersmens kauburėlius, palikdami 3–4 cm tarpus. Neturint maišelio, dėkite šaukšteliu.

  6. Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 25–30 min., kol sausainiai išsipūs ir gražiai parus. Atvėsinkite ant grotelių. Skanaus!