Ingredientai
Porcijų skaičius: 60
- 4 kiaušiniai
- 125 ml pieno
- 125 ml vandens
- 100 g sviesto
- 120 g miltų
- 70 g cukraus
- ¼ a. š. druskos
Paruošimo būdas
Paruošimo laikas: apie 30 min.
- Puode storu dugnu sumaišykite pieną, vandenį, druską, cukrų ir kubeliais pjaustytą sviestą. Kaitinkite vidutine ugnimi, kol sviestas ištirps ir masė ims burbuliuoti.
- Nukelkite nuo kaitros, vienu kartu suberkite miltus ir intensyviai maišykite, kol neliks sausų gumuliukų. Vėl dėkite ant ugnies ir maišydami kaitinkite 1–2 min., kol tešla atšoks nuo sienelių ir susikibs į kamuolį.
- Perkelkite masę į dubenį, paskleiskite šaukštu ir palikite 4–5 min. pravėsti.
- Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išmaišydami (mediniu šaukštu arba lėtu mikseriu), kol tešla pasidarys blizgi, standžiai tąsi ir laikys formą. Kiaušinių gali prireikti 3–4, priklausomai nuo drėgmės bei miltų.
- Paruoštą tešlą sudėkite į konditerinį maišelį su dantytu antgaliu ir ant kepimo popieriaus išspauskite 3–4 cm skersmens kauburėlius, palikdami 3–4 cm tarpus. Neturint maišelio, dėkite šaukšteliu.
- Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 25–30 min., kol sausainiai išsipūs ir gražiai parus. Atvėsinkite ant grotelių. Skanaus!